Antonio López i Míriam Sampere, el tàndem que encapçalarà la candidatura d'EUiA a Mollet

L'assemblea de la formació a Mollet i la plataforma Gent x millorar Mollet ho aprovava divendres

Política

Antonio López i Míriam Sampere, el tàndem que encapçalarà la candidatura d'EUiA a Mollet
Antonio López i Míriam Sampere, el tàndem que encapçalarà la candidatura d'EUiA a Mollet

Els militants d'Esquerra Unida i Alternativa i el col·lectiu Gent x millorar Mollet decidien divendres en assemblea el nomenament d'Antonio López i Míriam Sampere com a números 1 i 2 de la llista de la formació a les pròximes eleccions municipals.

Aquests dos noms seran els principals d'una candidatura que es defineix com sobiranista, d'esquerres i radical i que considera important tenir presència als moviments socials però també en les institucions. Per aquest motiu, la formació, desvinculada de l'òrbita dels comuns, manté negociacions amb Ara Mollet ERC per presentar-se en coalició als comicis. "Ens hem quedat sense representació a l'Ajuntament", diu López sobre els dos regidors provinents d'EUiA del grup de Mollet en Comú i que han passat a EUCat, referència d'Izquierda Unida a Catalunya. "Estem reconstruint el nostre espai polític i des d'EUiA creiem que és important poder portar les nostres polítiques a les institucions i per això explorem vies per arribar a un acord amb ERC a Mollet com el que ja existeix entre les dues formacions a nivell nacional", explica López.

Tot i que no descarten poder presentar-se a les eleccions en solitari, EUiA s'enfronta als comicis amb la premissa d'aglutinar el vot de l'esquerra a la ciutat i que "no quedi disgregat", explica López. Així doncs, més enllà de la negociació per una possible coalició amb ERC, els membres d'EUiA s'han reunit amb la resta de formacions de l'esquerra com Mollet en Comú, Podem i la CUP. "Si volem fer un canvi a l'Ajuntament de Mollet cal que totes les forces de l'esquerra ens entenguem, sigui abans o després de les eleccions", opina López.

Antonio López és un històric de la política molletana. Nascut el 1954 a Granada i vinculat al PSUC en els inicis, va ser regidor a l'Ajuntament de Mollet en diferents etapes. Ho va ser per primer cop sota el paraigua d’ICV entre 1994 i 1995, en substitució de Joan Antoni Salom. El 1999 va tornar a aconseguir representació al consistori ja com a cap de llista d’EUiA, després del trencament d’Iniciativa. Va tornar a ser regidor per l’Entesa per Mollet el 2003, i des de 2007 i fins al 2013 ho va ser per ICV-EUiA. Des que va deixar la política institucional, López s'ha implicat més intensament amb moviments socials en la lluita per la sanitat pública i el medi ambient, entre altres.


 

Edicions locals