El restaurant Pitapes inaugura diumenge el nou local de Berenguer III

Els restauradors també preparen una nova obertura al barri Gòtic de Barcelona

Economia

El restaurant Pitapes inaugura diumenge el nou local de Berenguer III
El restaurant Pitapes inaugura diumenge el nou local de Berenguer III | Xavier Tutó, propietari del restaurant Pitapes

El restaurant Pitapes inaugura diumenge 16 d'octubre el nou local del carrer Berenguer III, situat just davant del Museu Abelló. Un establiment més ampli que l'anterior amb uns 1.000 metres quadrats entre cuina, terrassa i sala. Una nova aposta, pensada amb la finalitat de tenir més disponibilitat per atendre grups de comensals, però mantenint l'essència de l'establiment fundat fa 12 anys, el juny del 2010.

"La línia serà la mateixa, però hi haurà algunes novetats quant a plats i espais", avança el Xavier Tutó, el propietari del restaurant dedicat a l'elaboració de tapes i platets creatius.

Pel que fa a l'espai, al qual han fet una reforma integral, el nou local disposa d'una zona de bodega amb una àmplia selecció de vins, una gran terrassa preparada perquè la clientela hi pugui prendre una copa o bé dinar o sopar; així com un espai de cocteleria i un altre per fer vermuts a l'interior del restaurant. També la cuina fa un salt respecte a l'anterior i triplica els metres quadrats.

Segons Tutó, obrir aquest nou local: "És una motivació extra. Fins ara anàvem treballant i treballàvem bé, però mirant a llarg termini crec que era el pas més que havíem de fer", comenta el restaurador qui afegeix que el projecte es va començar a gestar durant la pandèmia.

"A l'altre local treballàvem més apretats, ja no teníem terrassa i durant la pandèmia hem tingut temps per rumiar", explica el gerent del Pitapes qui amb tot, diu que no esperava arribar fins aquí quan van començar l'any 2010 al carrer Jacint Verdaguer de Mollet.

Nou local a Barcelona

I és que a banda d'aquesta inauguració, els propietaris del Pitapes en preparen una altra en paral·lel. Aquest mes d'octubre també preveuen obrir un local al carrer Gignàs, al barri gòtic de Barcelona. Es faran càrrec de Ca l'Agut, una antiga fonda centenària que tornarà a apujar la persiana de la mà de l'equip del Pitapes i oferirà de nou una oferta gastronòmica basada en la cuina tradicional catalana.

Amb l'obertura d'aquest nou restaurant a Barcelona, seran 4 els establiments que els restauradors tindran a càrrec seu -els Pitapes de Mollet i Granollers, el Socarrat també a Mollet i Ca l'Agut, a Barcelona -.

Edicions locals