La CUP es troba amb Ara Mollet ERC i EUiA

Roda de contactes de la formació per preparar les pròximes eleccions municipals

Política

A set mesos i escaig per a les eleccions municipals, els grups polítics locals es troben ja immersos en el procés preelectoral. En el cas de la CUP Mollet, darrerament ha mantingut reunions amb responsables d'EUiA i Ara Mollet ERC en el marc d'una roda de contactes per aprofundir en el diàleg i la diagnosi de la situació política a la ciutat.

"Aquesta roda de contactes pretén bastir espais comuns de reflexió sobre el present i el futur de la ciutat, des del màxim respecte a la independència i posició de cadascuna de les forces", exposen des de la CUP.

La formació considera que més enllà de l’horitzó de les pròximes eleccions municipals, aquestes trobades poden ser "una aportació a la millora de la ciutat, normalitzant i fomentant el diàleg entre els diferents agents que participem de l’activisme polític i social a la ciutat, tant amb els que sempre hem tingut un diàleg directe i compartir diferents fronts de lluita, com amb els que ha estat més difícil", diu el portaveu de la CUP, Marc Compte.

Marc Compte ha assenyalat que la roda de contactes “està demostrant ser molt útil per millorar la comunicació i per compartir els reptes de futur que la ciutat té plantejats, des del consens que ens trobem davant d’un model esgotat i que cal generar alternatives que el superin i donin resposta a les necessitats dels molletans i molletanes".

Compte opina que “Mollet pateix des de fa anys un dèficit democràtic alimentat per un estil de govern municipal que dificulta i enrareix la participació política en les seves diferents expressions”. “De la repressió de la discrepància se n’ha fet una eina de perpetuació al poder i en podem parlar amb motius perquè ho hem patit directament, així mateix, de vegades, de la lluita legítima pels diferents espais polítics se n’ha acabat generant recels i desconfiança”, considera.

D’altra banda, la CUP Mollet, paral·lelament a aquests contactes, ha començat a endegar els treballs per conformar el seu projecte d’Unitat Popular per a les eleccions municipals del 2023, en el marc dels quals ja ha establert un protocol de col·laboració amb el col·lectiu d’independents Gent x Mollet, creat el 2009.

Edicions locals