Calçats Angulo reconeguda per la Generalitat pels seus 115 anys d'història

L'establiment molletà rebrà el pròxim 27 d'octubre la distinció al Palau de la Generalitat

Societat, Economia

La Maruja, fa 50 anys que està al darrere del taulell de Calçats Angulo
La Maruja, fa 50 anys que està al darrere del taulell de Calçats Angulo

La històrica sabateria molletana, Calçats Angulo rebrà el pròxim 27 d'octubre, de mans de la Generalitat de Catalunya un reconeixement pels seus 115 anys d'història a la ciutat. Es tracta dels Premis Nacionals d'Establiments Comercials Centenaris que impulsa departament d’Empresa i Treball, per mitjà del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM).

L'encarregada de recollir el premi serà la María Isabel Monleón, més coneguda com a Maruja, qui ha estat en els darrers 50 anys darrere del taulell de la botiga, situada al número 42 del carrer Berenguer III, primer com a dependenta i després com a propietària de l'establiment centenari.

"Quan em van dir que em donaven el premi em vaig recordar de la senyora Carmen Angulo, qui va ser la meva mestra. Estic emocionada i molt contenta", ha comentat la Maruja, qui va començar a treballar a la sabateria de joveneta, quan tenia 14 anys.

Ara amb 64 anys i després de 50 anys dels seus inicis i a punt de rebre aquest reconeixement, la Maruja rememora algun dels consells que li va donar qui va ser la seva cap i també la seva mentora: "La senyora Carmen sempre ens deia: 'Nenes, quan entri una persona a la botiga, encara que no compri, heu de donar les gràcies, només perquè hagi entrat a la botiga'", uns consells que sempre ha intentat dur a la pràctica.

"Ella m'explicava moltes anècdotes, de quan el seu pare (el fundador de l'establiment) anava per les masies, arreglava les sabates i les feien a mida", explica l'actual propietària de Calçats Angulo, qui també recorda quan fa 20 anys amb la mort de la senyora Carmen, ella i una altra companya, l'Ana Velasco, es van fer càrrec de la botiga especialitzada en peus delicats, fins que la seva companya va morir farà tres anys.

Tot i els canvis, Monleón assegura que "la clientela és molt agraïda, els estimo molt i crec que ells m'estimen a mi. Confien en mi, saben que no els enganyo, els aconsello i intento fer-ho el millor possible". Uns clients, els quals "continuen volent qualitat i comoditat", explica la Maruja, tot i reconèixer que les vendes han canviat: "Jo havia venut sabates que costaven 50.000 pessetes. Ara ningú es gasta 300 euros en unes sabates".

"Per nosaltres és un gran orgull que un associat nostre tingui aquesta distinció", ha expressat el president de l'Associació d'Autònoms de Dones i Homes de Catalunya s. XXI, el Lluís Farré, qui ha volgut transmetre les seves felicitacions a la propietària de l'establiment.

L'establiment naixia l'any 1906, de la mà de la família Angulo, com un taller de reparació de calçat i fabricació de sabates a mida i amb els anys s'ha convertit en una de les botigues centenàries de Mollet.

 

 

 

Edicions locals