Hisenda i les criptomonedes

L'advocat Iker Cabezuelo d'Asemax dona detalls sobre la declaració de les criptomonedes

Contingut patrocinat

Hisenda i les criptomonedes
Hisenda i les criptomonedes

A partir de l’1 de gener de 2023 els contribuents hauran de declarar les criptomonedes que posseeixin i el valor en euros d’aquestes, segons es recull en l’esborrany del Reial decret que desenvoluparà la Llei Antifrau.

Aquesta obligació afectarà les persones i entitats que posseeixin aquests actius, així com a les empreses de compra i intercanvi d’aquestes monedes, empreses que guarden les claus criptogràfiques o les que creïn noves monedes.

La valoració del saldo podrà fer-se de dues formes: amb la cotització mitjana a 31 de desembre o a través de mecanismes de valoració que proporcionin una estimació raonable del valor de mercat en euros de la moneda virtual.

L’obligació de declarar aquests actius haurà de complir-se entre l’1 de gener i el 31 de març, a través del model que publicarà l’Agència Tributària. Els qui posseeixin monedes virtuals per un valor conjunt màxim de 50.000 euros estaran exempts d’aquesta obligació. La presentació de la declaració en els anys successius només serà obligatòria quan el saldo conjunt hagués experimentat un increment superior a 20.000 euros respecte de l’última declaració.

Iker Cabezuelo
Advocat  
icabezuelo@cgcabogados.net
c. Anselm Clavé, 2 · 4t 2a · Mollet del Vallès · Tel. 935 703 991

Edicions locals