'Hem de conscienciar sobre la bretxa salarial: les dones cobrem 6.000 euros anuals menys que els homes'

La diputada Najat Driouech i Míriam Sampere, molletana i membre d'EUiA, han reflexionat sobre la bretxa salarial

Política

'Hem de conscienciar sobre la bretxa salarial: les dones cobrem 6.000 euros anuals menys que els homes'
'Hem de conscienciar sobre la bretxa salarial: les dones cobrem 6.000 euros anuals menys que els homes'

La campanya Stop Bretxa Salarial que Esquerra Republicana està portant a municipis d'arreu de Catalunya ha aterrat aquest dimecres a la tarda al parc de les Pruneres de Mollet del Vallès, en un acte protagonitzat per la Najat Driouech, diputada al Parlament de Catalunya d’Esquerra Republicana, i la Míriam Sampere, molletana i membre d'EUiA. Driouech ha refermat la importància de conscienciar sobre aquesta problemàtica.

En aquest sentit, la diputada ha dit: "Hem de fer arribar a tots els municipis possibles aquesta campanya de la bretxa salarial, perquè crec que no en tenim prou consciència". Driouech també ha lamentat que "les dones, per la mateixa ocupació que un home, cobrem una mitjana de 6.000 euros menys l'any; amb 6.000 euros més podríem fer moltes coses".

La candidata d'Ara Mollet ERC, Marta Vilaret, ha estat l'encarregada de presentar l'acte i ha explicat que un dels motius que provoca la bretxa és el fet que "les feines ocupades principalment per dones estan més mal pagades per aquest fet, no perquè tinguin menys qualificació". Alhora, Vilaret ha comentat que reduir la bretxa salarial també ha de ser una tasca de les administracions locals: "L'Ajuntament és un dels primers generadors de feina aquí a Mollet i ha de predicar amb l'exemple".

Per últim, la Míriam Sampere, qui ha participat en l'acte com a experta en gènere, amb una trajectòria dins del sindicat de Comissions Obreres i en moviments polítics, ha especificat alguns casos concrets amb els quals ella s'ha topat: "El conveni de la neteja té la categoria de netejador i la de peó especialista. Solen posar-hi la categoria de netejador a les dones, i la de peó especialista, als homes". Sobre aquest tema, Sampere hi ha afegit: "La diferència entre una categoria i l'altra és que el peó especialista portaria maquinària, però de vegades no la fan servir, i això implica una diferència salarial d'uns 250 euros l'any, que impliquen pagar, per exemple, tres factures de la llum".

Edicions locals