El govern local contracta Xavier Buzón com a assessor a l'Ajuntament

El nou càrrec de confiança, proposat pel PSC i consensuat amb el seu soci de govern, va renunciar al càrrec de regidor fa un mes

Política

El govern de Mollet (PSC-Podem) ha contractat l'exregidor Xavier Buzón de Podem com a càrrec de confiança quan fa tot just un mes que renunciava al càrrec de regidor al Consistori de Mollet.

El nomenament s'ha fet per mitjà d'un decret d'Alcaldia que contracta Buzón com a "personal eventual de confiança i assessorament especial en el càrrec de Responsable de Programa". En concret, segons fonts municipals, la seva tasca serà ser el responsable dels projectes Agenda Urbana 2030, Objectius de Desenvolupament Sostenible i Ciutat Smart, i projecte Next Generation Transformació Digital –àrees en què ha treballat com a regidor de govern– i "tot allò que se li pugui encarregar en el futur", apunten les mateixes fonts.

La contractació hauria estat una proposta del PSC "consensuada" amb el seu soci de govern amb la intenció que s'acabin de desenvolupar alguns dels projectes que Buzón ja pilotava com a regidor al govern. "Hi havia una necessitat per cobrir i era una persona que el govern municipal ha cregut convenient per portar aquests temes els mesos que queden de mandat", expliquen fonts del PSC, que remarquen que "no ha estat una proposta de cap partit perquè el govern és un". Per la seva part, fonts de Podem assumeixen la decisió com a part del govern, però puntualitzen que aquesta contractació no ha estat una "condició" imposada ni que neixi com a proposta de Podem. "Quan Buzón va renunciar va dir que no es veia capaç de portar endavant les seves responsabilitats com a regidor, però que hi havia uns projectes de ciutat que volia acabar i ens va semblar raonable", apunten fonts de Podem. Fa un mes Buzón renunciava com a regidor per, segons explicava ell mateix, no poder assumir "tota la càrrega de feina i presència institucional que queda en el que resta de mandat".

El segon assessor de Podem

Buzón es converteix així en el segon assessor de Podem que l'Ajuntament ha tingut des que es va formalitzar l'acord de govern entre socialistes i Podem el 2019. El primer va ser Alberto Murillo, regidor el passat mandat i número 3 a les llistes del partit lila el 2019. Murillo va ser contractat a principis de 2020, pocs mesos després del pacte de govern, per fer "funcions tècniques" com a responsable de programa, un càrrec aleshores de nova creació, amb un sou brut anual de 45.000 euros. Es dona la circumstància que després de la renúncia de Buzón com a regidor, en el seu lloc al Consistori ha entrat Murillo, que va haver de deixar el càrrec d'assessor municipal per acceptar l'acta de regidor.

Edicions locals