Marina Escribano vol aglutinar 'persones diverses que vulguin un canvi per transformar Mollet'

La candidata de Mollet en Comú es presentava divendres al Jardinet rodejada de primeres espases dels comuns

Política

Marina Escribano vol aglutinar 'persones diverses que vulguin un canvi per transformar Mollet'
Marina Escribano vol aglutinar 'persones diverses que vulguin un canvi per transformar Mollet'

"Cada cop som més els que volem canviar el món". Amb aquesta declaració d'intencions, Marina Escribano Maspons tancava l'acte de presentació de la seva candidatura a l'Alcaldia de Mollet, que es va celebrar divendres al Jardinet del Casal.

La presentació va aplegar més d'un centenar de persones i primeres espases dels comuns en l'àmbit nacional i comarcal com David Cid, portaveu del grup d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya, la diputada i portaveu al Congrés dels Diputats Aina Vidal, i el diputat al Parlament Europeu, Ernest Urtasun, a més d'alcaldes i alcaldesses com Jose Montero, de Montornès, i Isabel Garcia, de Santa Perpètua de Mogoda.

En el seu discurs, Escribano va destacar la feina feta per Mollet en Comú des de la institució i al carrer i la voluntat d'aglutinar "persones diverses amb visions d'esquerres que vulguin un canvi per transformar la ciutat". La candidata dels comuns llistava les dificultats de cara a les eleccions municipals de 2023: la desafecció de la ciutadania envers la política, el discurs demagògic de la dreta i, a nivell local, "la maquinària de propaganda que té el govern de Mollet, que vol fer veure que tot està fet a la ciutat", criticava Escribano, qui demanava "totes les mans d'aquells que estem pel canvi perquè totes tenim un paper a fer". "És la gran oportunitat per sumar Mollet a l'onada de transformació de les ciutats governades pels comuns", afegia.

La voluntat de transformació va ser la idea que va planar sobre tot el discurs, un concepte que Escribano concretava: "Quan parlem de transformar la ciutat ens referim a abordar els reptes amb valentia i determinació i no de cara a la galeria. Nosaltres no volem premis sinó el reconeixement de la ciutadania", apuntava. Pel que fa als reptes, l'accés a l'habitatge, la pobresa energètica, l'exclusió social i l'emergència climàtica, van ser alguns dels enumerats per Escribano, qui va refermar l'oposició dels comuns a la construcció del nou barri projectat al Calderí. "Ara no toca construir un macrobarri i, com es planteja, de cap manera". "No només és construir, cal mantenir i dignificar l'espai públic per a les persones", deia.

El repte de la gestió de residus, més polítiques juvenils, la dinamització de l'economia "més enllà de la logística", el suport a les entitats i la qualitat democràtica amb "una participació orientada però no dirigida", van ser altres idees del parlament de la candidata, qui, com a cap de llista, es comprometia a "treballar de valent, amb sinceritat, transparència, diàleg, ganes i il·lusió".

Edicions locals