Ara Mollet ERC MES i Mollet en Comú forcen la celebració d'un ple per debatre sobre l'estat de la ciutat

Els dos grups han sol·licitat formalment la convocatòria d'aquest ple extraordinari que no se celebra a Mollet des del 2014

Política

Ara Mollet ERC MES i Mollet en Comú forcen la celebració d'un ple per debatre sobre l'estat de la ciutat
Ara Mollet ERC MES i Mollet en Comú forcen la celebració d'un ple per debatre sobre l'estat de la ciutat

Els grups municipals d’Ara Mollet ERC-MES i Mollet en Comú han demanat la celebració d'un ple extraordinari per debatre sobre l'estat de la ciutat, un ple que recull el Reglament Orgànic Municipal i que no es convoca a Mollet des del 2014.

Els dos grups municipals registraven la petició de convocatòria d'aquest Ple el passat 28 d'octubre després que el mes de gener presentessin un prec conjunt instant a l’equip de govern, perquè el convoqués en el període de temps més breu possible. "A dia d’avui aquest prec malauradament encara no ha estat atès", asseguren.

El Ple extraordinari sobre l’estat de la ciutat, previst a l'article 47 del Reglament Orgànic Municipal de l’Ajuntament de Mollet, té com a objectiu debatre exclusivament sobre els aspectes generals de la situació de la ciutat, sigui en el seu àmbit polític, econòmic o social.

Històricament, se celebrava als voltants del dia 4 de novembre, el Dia de la Ciutat, però des de l'any 2014 no se n'ha celebrat cap. "L’actual equip de govern no té intenció de convocar aquest Ple extraordinari per parlar sobre el present i futur de Mollet i els reptes que tenim com a ciutat en els propers anys", indiquen republicans i comuns. Així doncs, els 10 regidors i regidores dels dos grups, s'han acollit al dret de reclamar la convocatòria de ple – ho pot fer una quarta part, almenys, del nombre legal de membres de la corporació– amb la voluntat de poder tenir "un espai on tots els grups del consistori, puguin reflexionar, exposar, contraposar i valorar la situació actual de la ciutat i els reptes de futur".

D’acord amb el ROM, l’Alcaldia ha de convocar la sessió, que s’haurà de celebrar no més enllà de quinze dies hàbils des que ha estat sol·licitada. Si l’Alcaldia no convoqués la sessió extraordinària dins del termini indicat, o no la denegués en cas de no donar-se els requisits exigits, la sessió quedaria automàticament convocada per al desè dia hàbil següent a la finalització del termini indicat de quinze dies.

Edicions locals