Protecció Civil de Mollet estrena nova seu a Jaume I

El cos compta actualment amb 14 voluntaris, però vol arribar a la vintena

Societat

La nova seu de Protecció Civil s'ha presentat amb una jornada de portes obertes
La nova seu de Protecció Civil s'ha presentat amb una jornada de portes obertes

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Mollet va presentar dissabte al matí la seva nova seu, situada a l'antic edifici de la Policia Municipal. Per tant, la seu del cos passa de l'antiga Casa dels Mestres del carrer de Feliu Tura a l'avinguda de Jaume I, acostant l'entitat al centre urbà de la ciutat.

El nou centre de Protecció Civil està situat a la segona planta de l'edifici i disposa dels espais bàsics (vestidors, sala de reunions, menjador...), però també amb nous com la sala de formació i brífing o els despatxos. La nova seu també compta amb un garatge on l'associació ja guarda els tres vehicles dels quals disposa, una camioneta totterreny i dues motocicletes.

El president de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, Jordi Robles, afirma que el canvi reforçarà al cos: "Esperem que això ens ajudi a créixer com a entitat, a atreure nous voluntaris i a fer un servei més eficient, que és al final la nostra tasca". Robles explica que el nou local és "més gran i espaiós" i dotarà al cos de seguretat de "noves possibilitats i recursos".

L'alcaldessa Mireia Dionisio destaca que la seu de Jaume I està "al rovell de l'ou de la ciutat", facilitant així la feina dels voluntaris. La batlle també ha reiterat que volen que l'antic edifici de la Policia Municipal es converteixi en "l'espai d'entitats de la ciutat".

Buscant ampliar voluntaris

L'associació compta amb 14 voluntaris i tres vehicles

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil té actualment 14 membres, una xifra que el seu president valora positivament, però creu que seria ideal augmentar-la: "Ens agradaria arribar a la vintena. Ara hi ha vegades que només podem ser-hi dos o tres, amb 20 voluntaris podríem cobrir-ho tot amb cinc o sis persones tranquil·lament".

Tot i això, Robles reconeix que ser voluntari és "vocacional i un sentiment", fet que dificulta la incorporació de noves persones. Per aquest motiu, el president fa una crida a "totes les persones del món de la seguretat i de la sanitat" perquè s'animin a ser voluntaris del cos de Protecció Civil.

Edicions locals