Marta Vilaret i Oriol López es mantenen a l'executiva nacional d'Esquerra

Les bases han ratificat la direcció del partit aquest diumenge

Política

Marta Vilaret i Oriol López es mantenen a l'executiva nacional d'Esquerra
Marta Vilaret i Oriol López es mantenen a l'executiva nacional d'Esquerra

Les bases d'ERC van aprovar diumenge la nova executiva que continuarà presidida per Oriol Junqueras, amb Marta Rovira com a secretària general. Els molletans i regidors d'Ara Mollet, Marta Vilaret i Oriol López es mantenen a la direcció nacional del partit.

Marta Vilaret seguirà al capdavant de la vicesecretaria de Drets, llibertats i lluita Antirepressiva i Oriol López serà el secretari de Mobilització i Coordinació Municipal.

La militància ha ratificat l'única candidatura presentada, encapçalada pel tàndem Junqueras-Rovira, amb el suport del 87% dels vots emesos en la jornada electoral, que, a més, ha comptat amb un 50,2% de participació. La nova direcció prepararà els documents estratègics que es votaran al Congrés Nacional del gener, inclosa la ponència política del partit.

El president del grup parlamentari, Josep Maria Jové, repeteix al capdavant del Consell Nacional. Pere Aragonès, com a Coordinador Nacional, i la portaveu del partit, Marta Vilalta, com a Secretària General Adjunta, també són altres noms destacats.

Completen l'executiva com a vicesecretaris generals de diferents àrees, Jordi Roig (Recursos, Finances i Gerència), Marc Colomer (Comunicació i Estretàgia), Raquel Sans (Feminismes i LGTBI), Adriana Delgado (Partit Obert i Moviments Socials), Eloi Hernàndez (Coordinació Institucional), Lluís Salvadó (Coordinació Interna), Raül Romeva (Prospectiva, Agenda 2030 i Transició Ecològica), Sara Bailac (Acció Política i Sectorial) i Jordi Solé (Relacions Internacionals).

Pel que fa a la resta de secretaries la candidatura inclou Eva Baró (Gestió del coneixement), Kènia Domènech (Afiliació), Marta Molina (Moviments Socials), Oriol López (Mobilització i Coordinació Municipal), Pau Morales (Organització), Alba Camps (Política Municipal i Projectes Transversals), Laia Cañigueral (Coordinació de Política Supramunicipal), Marta Rosique (Coneixement i Justícia Global), Jordi Castellana (Política Econòmica i Coordinació Sectorial), Enric Marin (Educació i Cultura), Chakir El Homrani (Política del Treball i Seguretat) i Agnès Rotger (Drets socials i ciutadania).

Edicions locals