Mollet engega una prova pilot per incrementar els espais florits a la ciutat

Amb aquesta proposta l'Ajuntament vol generar més zones verdes, augmentar la biodiversitat i la sostenibilitat a la ciutat

Societat

Mollet engega una prova pilot per incrementar els espais florits a la ciutat
Mollet engega una prova pilot per incrementar els espais florits a la ciutat

Mollet ha engegat una prova pilot per incrementar els espais florits a la ciutat. El projecte té diverses línies d’acció: col·locació de jardineres a fanals de Berenguer III, plantació d’escocells a parterres al carrer Jaume I i plantació de dos parterres amb un jardí sense reg a l’Avinguda Llibertat. Aquestes accions complementen un projecte educatiu iniciat fa uns mesos d’apadrinament d’escocells per part de centres educatius, els quals es fan càrrec d'un o diversos escocells al voltant del centre, en tenen cura i aprenen la importància de la funció que fan sobre la biodiversitat.

Les primeres accions que s’han posat en marxa han estat la instal·lació de jardineres penjants amb plantes i flors a 12 fanals del carrer Berenguer III. Es mantindran durant 6 mesos per tal de comprovar la viabilitat d’aquest tipus d’actuacions. Des de l’Ajuntament es realitzarà el manteniment d’aquestes jardineres, tot i que són flors i plantes que necessiten poc rec.

També s’han plantat dos parterres amb un jardí sense reg a l’avinguda de Llibertat amb carrer Sant Ramon que ajudaran a incrementar el verd urbà de la ciutat sense més aportació d’aigua que la de la pluja. Aquests dos jardins se sumen a l’estratègia de gestió naturalitzada d’altres que ja hi ha a diferents parcs de la ciutat i que augmenten el verd urbà alhora que permeten un estalvi d’aigua.

Mentre que durant les properes setmanes es plantaran una quarantena d’escocells de l’avinguda de Jaume I, on fins ara només hi havia un arbre. S’hi plantaran espècies interessants pel seu benefici ambiental i la millora ornamental dels carrers de Mollet. 

Pel regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto Cervera, “aquest projecte d'enjardinament i ornamentació floral vol generar més zones verdes, augmentar la biodiversitat i la sostenibilitat a la ciutat, alhora que fer de Mollet una ciutat més bonica i acolorida.”

Broto ha afegit que “és una prova pilot que acabem d’engegar, però l’objectiu és que tingui continuïtat durant els propers mesos”.

Edicions locals