La teràpia assistida amb animals de la Fundació Sanitària Mollet guardonada amb un Eines

L'entrega dels premis es va fer dimecres al vespre al teatre municipal Can Gomà

Economia

El regidor Josep Monràs i Teresa Nicolas de la Fundació Sanitària Mollet, permiada amb l'Eines.
El regidor Josep Monràs i Teresa Nicolas de la Fundació Sanitària Mollet, permiada amb l'Eines.

El pla de teràpia assistida amb animals de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) va ser aquest dimecres un dels projectes guardonats en la segona edició dels Premis Eines. El pla, del qual es beneficien 150 persones, es va endur un dels dos premis Eines d'àmbit vallesà com a projecte de transformació i innovació social consolidat, amb una dotació de 2.500 euros. 

"Aquest reconeixement ens ajudarà a continuar amb la tasca que estem fent amb la teràpia assistida amb animals que fins ara estem atenent a persones amb discapacitat, a persones grans i persones amb malaltia mental, però volem arribar més enllà i treballar amb les persones amb trastorns cognitius", deia Teresa Nicolas, qui va ser l'encarregada de recollir el guardó en un acte que va tenir lloc al teatre municipal Can Gomà, a Mollet.

A banda d'aquesta teràpia amb animals, quatre projectes més de transformació social de diferent tipus van estar guardonats en la segona edició dels premis Eines que distingeixen activitats de transformació social emmarcades dins dels disset objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides. 

Com a projecte de transformació i innovació social en estat preinicial, es va premiar l'associació TuSí(k)Circ, un projecte amb seu a Palau-Solità i Plegamans i Riells del Fai que va néixer el 2020 amb l'objectiu és fer servir el circ com a eina de transformació social.

Mentre que el premi Eines d'àmbit local va distingir també com a projecte consolidat,amb una dotació de 2.500 euros, la iniciativa Banys Coeducatius, que vol introduir millores als lavabos i vestuaris dels centres educatius i com a projecte incipient, l'Institut de l’Ecoedició, una entitat que vetlla pel foment, difusió i verificació de la sostenibilitat ambiental en el món del llibre a Catalunya. 

Finalment, l'Eines d'àmbit català, amb una dotació econòmica de 5.000 euros, va ser per Specialisterne, una organització social que ofereix formació i ocupació a persones adultes amb autisme.

"Aquest és un inici, però confiem que més ajuntaments apostin i que tot el Vallès sigui un exemple a Catalunya de com es pot fer teixit social i canviar la societat, volem ser motor de canvi", deia Javier Lafuente, el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, durant l'entrega dels premis.

Aquests guardons són atorgats per la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d'Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS), que ha estat creada per la UAB, els ajuntaments de Mollet del Vallès i Sant Cugat del Vallès, els consells comarcals del Vallès Occidental i del Vallès Oriental i la Diputació de Barcelona.

Edicions locals