Banjos a escena i jams espontànies, al 21è festival Al Ras

Dissabte se celebrava l'Al Ras, que va comptar amb unes 300 persones de públic

Cultura

Banjos a escena i jams espontànies, al 21è festival Al Ras
Banjos a escena i jams espontànies, al 21è festival Al Ras | Josep Ponsà

El Mercat Vell de Mollet es va omplir dissabte per gaudir de l'acte principal de la 21a edició de l'Al Ras Bluegrass & Old Time Festival, i que va comptar amb "molt bona assistència de públic", segons valora l'organització.

Uns tres centenars de persones s'hi van apropar per gaudir de les actuacions de les bandes convidades –Red Herring, Yerbazul, The Denim Rips, Flamengrass, Oriol Saña Trio i Al Ras House Band–, i tampoc no van ser pocs els assistents que hi duien el seu instrument per muntar jams espontànies durant les pauses o a l'exterior del Mercat.

Precisament aquest va ser un dels factors més destacats de l'esdeveniment segons en Xavier Cardús –membre de l'associació Al Ras–. Cardús també destaca "el gran comiat final de tots els músics sobre l’escenari tocant temes clàssics de bluegrass", així com, evidentment, les diferents actuacions programades i tot el que s'hi va crear a escena: "Les expressions musicals, les diferents sonoritats i els diàlegs que es produïen amb el violí-banjo, la guitarra-banjo i la mandolina-banjo, les harmonies de veus, les intervencions en els solos...".

Espai per a la canalla

La banda Bluegrass Kids, coordinada per Maribel Rivero i sorgida de l'Associació Cultural de Música Bluegrass i Old-Time, també va tenir el seu espai a escena. Formada per infants, va ser una de les actuacions que es va poder gaudir.

Tenint en compte que, com detalla en Xavier Cardús, les melodies del bluegrass "són simples, alegres i fàcils de tocar", és un estil "ideal per tocar junts a casa". En aquest sentit, el membre de l'organització del festival explica: "Molts pares de nens que estudien música (violí, guitarra, mandolina, etc.) els conviden que també toquin bluegrass, perquè és fàcil i divertit".

Edicions locals