'Va ser dur i acumulàvem cansament, però els moments ho compensen tot'

L'Ignasi i la Laia Pol han tornat d'una experiència única al Marroc amb la Panda Raid

Esports

Ignasi i Laia Pol van recorrer el Sàhara en un Seat Marbella
Ignasi i Laia Pol van recorrer el Sàhara en un Seat Marbella | Ignasi Pol

Sergi Casanovas

Ignasi i Laia Pol han tornat de la seva experiència al Marroc amb la Panda Raid, la cursa per etapes no competitiva que han realitzat durant una setmana a bord d'un Seat Marbella. Els dos molletans es mostren molt satisfets amb l'experiència viscuda, tot i que reconeixen que van passar moments complicats.

La Panda Raid va tenir lloc per tot el Sàhara marroquí entre el 21 i el 28 d'octubre, dividida en set etapes entre Nador i Marràqueix. L'Ignasi i la Laia Pol van arribar al final, però van ser desqualificats l'últim dia: "Vam voler sortir junts amb el grup que vam fer i per això vam perdre tots els punts. Però hauríem acabat sobre el 100 i escaig", explica l'Ignasi. La seva filla es mostra en la mateixa línia, afirmant que van valorar "la part humana abans que els punts".

El pare, mecànic de professió, explica que l'experiència ha estat "molt variada" amb "dies durs i també emotius". La Laia recorda la quarta etapa com una de les més dures, ja que era "molt fàcil perdre's" i es van quedar encallats a la sorra. La solució per a ells van ser els 'pirates del desert': "Són gent d’allà que van passant per la zona traient als participants a canvi de diners", detalla la filla.

Solidaritat entre participants i de la població local

Els dos relaten com durant el trajecte van fer pinya amb altres participants, especialment amb un grup de persones de Ciudad Real i de Canàries. "Anàvem set cotxes junts cada dia i ens anàvem ajudant", conta l'Ignasi, qui també afirma que ja estan parlant per tornar a quedar tots junts.

Els molletans van formar grup amb altres participants

Pare i filla també recorden a la població marroquina, que, majoritàriament, els va ajudar: "Van ser molt amables i servicials. Els nens ens tiraven petons quan marxàvem". Malgrat això, hi va haver un lloc on no era igual, la ciutat de Merzouga: "La gent d'allà tenia més mala llet. Ens canviaven les referències, ens feien trampes i ens tiraven pedres i escopinades", reconeix l'Ignasi.

Una experiència recomanable

Els dos coincideixen a dir que repetirien l'aventura: "Vam dormir poc i acumulaven cansament, però els moments ho compensen", afirma el pare. L'Ignasi i la Laia també es posen d'acord en recomanar l'experiència, sobretot a "la gent amb esperit aventurer". Però això sí, cal anar ben preparat: "No has d'anar a l'aventura. Hi ha molta gent que anava sense preparar-se i es nota molt, sobretot en la navegació", destaca la Laia.

Edicions locals