Anna Bannana, pintant de colors cridaners un futur gris

La molletana exposa 'Distopia' a La Marineta, una mostra de collages ben acolorits

Cultura

Anna Bannana, pintant de colors cridaners un futur gris
Anna Bannana, pintant de colors cridaners un futur gris

La molletana Anna Bannana inaugurava divendres de la setmana passada a La Marineta la seva exposició Distopia, que es podrà gaudir fins al 17 de desembre, i que mostra un cosmos surrealista i visceral, amb personatges lletjos i descurats que viuen en un escenari hortera i profundament acolorit, tot plegat fet a partir del collage.

A la seva distopia, l'Anna fantasieja amb la infrabellesa de l'ésser humà i amb sàtires que mostren el mal esdevenir d'una societat adormida.

"Distopia és el meu univers fictici, tots els pensaments, totes les paranoies que tinc les he intentat transmetre aquí", explica l'artista, qui ha volgut transformar un futur que considera que serà gris en un món ple de colors cridaners. Precisament, els colors són l'element principal de les obres. L'Anna juga amb tres o, com a màxim, quatre colors i composa els personatges "segons el que em transmet aquella energia de colors".

Però juga amb els colors fins al punt d'unir-ne alguns que sembla impossible que puguin encaixar.

La col·lecció de collage exposada la va engegar el 2020, quan va agafar la Covid, i "la paranoia del moment", li va fer començar a plantejar-se el futur, a pensar més enllà de la vida que tenia.

De fet, cal destacar, que al seu perfil d'Instagram (@anna.bannanass) ha anat penjant algunes de les obres, acompanyades d'una història fictícia per a cada personatge creat. "M'agradaria fer un llibre amb totes les històries", desvetlla la molletana. 

Edicions locals