ERC i EUiA es presentaran plegats a les eleccions municipals a Mollet

Les dues formacions concorreran en coalició i mantenen obertes les portes a incorporar altres col·lectius a la candidatura

Política

ERC i EUiA es presentaran plegats a les eleccions municipals a Mollet
ERC i EUiA es presentaran plegats a les eleccions municipals a Mollet

Ara Mollet ERC i Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) sumaran forces i es presentaran en una candidatura conjunta a les eleccions municipals de l'any que ve a Mollet. D'aquesta manera, els comunistes quedaran integrats a la llista d'ERC, que manté les portes obertes a més incorporacions de col·lectius de l'esquerra.

ERC i EUiA han presentat aquest diumenge l'acord de coalició per anar plegats a les eleccions municipals de 2023 a Mollet, una suma que ja s'ha donat en altres municipis catalans, com l'Hospitalet de Llobregat, i que respon a la necessitat d'"unir esforços amb l'objectiu d'assolir el canvi de govern a la ciutat", deia la candidata d'Ara Mollet, Marta Vilaret.

En el seu discurs, Vilaret reiterava la voluntat de sumar per desbancar "un PSC que fa molts anys que està esgotat". La candidata considerava que el relleu a l'Alcaldia, amb l'entrada de Mireia Dionisio "no és un canvi, és un recanvi". "En els últims mesos sembla que canviïn moltes coses perquè no canviï res". Vilaret enumerava algunes de les mancances que des del seu punt de vista pateix la ciutat. Una situació "complicada" del comerç local, la pèrdua de pes industrial i la manca d'una política cultural més ambiciosa i una via pública degradada són alguns dels motius que, segons Vilaret, fan necessària una "transformació a Mollet cap a una ciutat més verda i més justa socialment".

La candidatura se situa com a alternativa a l'actual govern i, per aquest motiu, Vilaret assegurava: "No farem de palanca perquè el PSC es mantingui al govern" i obria la porta a incorporar altres col·lectius i partits a la candidatura. "Els objectius polítics de transformació que tenim estan per damunt de les nostres sigles i de les persones i creiem que per aconseguir aquest canvi cal obrir-se i aglutinar tothom que comparteixi el projecte". De fet, aquesta voluntat d'eixamplar la base és un dels objectius que ERC ha mantingut en els darrers anys, des de la creació del projecte d'Ara Mollet, que en anteriors comtesses electorals ha anat aglutinant col·lectius i partits com el PACMA o Moviment d'Esquerres (MES).

En aquest sentit, Antonio López, candidat d'EUiA, també repassava la tradició d'acords que el seu partit té a Mollet. EUiA ha format part de la coalició amb ICV, de l'Entesa per Mollet –que va aglutinar sota un mateix paraigua, ICV-EUiA, ERC i independents– Canviem Mollet –amb ICV i Podem– i de Mollet en Comú. Ara, després de desvincular-se de l'òrbita dels comuns, els comunistes s'apropen a ERC perquè "creiem en aquesta coalició per fer el canvi de veritat", apuntava López. "Treballem pel poble i tornarem la veu a la ciutadania i el que ens anima en aquest projecte és el programa", deia el candidat d'EUiA, que va centrar els eixos del seu discurs en les crítiques al projecte del nou barri del Calderí, en el que consideren un "creixement insostenible de la ciutat" que marca el nou pla urbanístic, els problemes de contaminació i la necessitat de la preservació dels serveis públics.

Els partits no van avançar com es concretarà l'acord pel que fa a representativitat a la llista electoral i van assegurar que la coalició tindrà una concreció en la candidatura, però també en un programa que "recollirà allò que compartim, cadascú amb els seus matisos i les seves sensibilitats específiques i que es plasmarà en el projecte que anirem concretant fins al maig de l'any que ve", concloïa Vilaret.

A la presentació de la candidatura que es va fer a la plaça de Catalunya, hi van assistir Adelina Escandell militant de Comunistes i senadora en representació d'aquest partit en el marc de la coalició entre ERC i Sobiranistes, i Anna Simó, exconsellera d'ERC al Govern de la Generalitat i actual presidenta d'ERC a l'Hospital de Llobregat.

Edicions locals