'Els homes no exerceixen la violència masclista per naturalesa i cal el seu compromís per canviar'

Mollet Feminista va organitzar diumenge a Can Mulà una jornada de reflexió sobre les violències masclistes

Societat

'Els homes no exerceixen la violència masclista per naturalesa i cal el seu compromís per canviar'
'Els homes no exerceixen la violència masclista per naturalesa i cal el seu compromís per canviar'

El col·lectiu Mollet Feminista va organitzar diumenge a Can Mulà una jornada de reflexió sobre les violències que pateixen les dones en àmbits de participació com entitats socials i de cultura popular. L'acte servia per escalfar motors de cara a la commemoració del 25-N, dia en contra de les violències contra les dones.

En aquest espai es va poder parlar de manera col·lectiva sobre quines són aquestes violències i "nomenar-les per poder lluitar contra elles", explicava una de les membres de Mollet Feminista, qui exemplificava alguns d'aquests tipus de violència: verbal, simbòlica o "elements més subtils que de vegades passen desapercebuts, però hi són", deia.

Durant la jornada, es va celebrar la xerrada-debat Les violències masclistes als nostres espais i com afrontar-les, a càrrec de Patri Vallejo, militant d’Endavant OSAN. Entre altres idees, Vallejo interpel·lava els homes per canviar actituds i formes de violència contra les dones que, segons la ponent, no s'exerceixen pel fet de ser home. "Els homes han estat educats d'aquesta manera i viuen i ocupen una posició en aquesta societat que reforça constantment la seva possibilitat d'exercir aquesta violència masclista", considerava. Amb tot, deia: "No podem pensar que això ho fan de manera natural pel fet de ser homes perquè si no no es podria canviar. Com creiem que es pot canviar, interpel·lem tots els companys homes a canviar-ho i això implica un compromís", deia.

La jornada va acabar amb una dinàmica en què grups no mixtes van poder debatre per identificar aquestes violències que es viuen en els espais de participació del teixit associatiu i per fer propostes per poder-les prevenir i combatre.

Edicions locals