Una acció amb una ONG ecologista vol plantar 1.700 arbres a Can Borrell

La plantació, principalment de roures, es faria a l'entorn de la pista d'atletisme i el camp de futbol dels Germans Gonzalvo

Societat

Una acció amb una ONG ecologista vol plantar 1.700 arbres a Can Borrell
Una acció amb una ONG ecologista vol plantar 1.700 arbres a Can Borrell

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha arribat a un acord amb l’empresa Productos Aditivos, amb la participació de l’ONG Árboles para siempre, per iniciar un projecte a tres anys vista per incrementar el nombre d’arbres i arbustos a la ciutat.

Aquesta plantació d’arbres i també arbustos, principalment roures, es farà especialment a l’entorn de la pista d’atletisme i el Camp Municipal de Futbol Germans Gonzalvo. Transcorreguts els 3 anys s’hauran plantat més de 1.700 arbres i arbustos en un recorregut de 1.000 metres de longitud.

En aquesta col·laboració entre el sector públic i el privat, l’Ajuntament de Mollet del Vallès facilitarà l’espai, la logística i l’obertura dels forats de plantació i, posteriorment, assumirà el manteniment dels arbres i el reg fins que estiguin totalment arrelats. L’empresa Productos Aditivos, amb seu a Montcada i Reixac, s’encarregarà de la seva plantació i del subministrament mitjançant el seu acord amb l’ONG Árboles para siempre.

Árboles para siempre és una associació sense ànim de lucre que treballa des del voluntariat per la protecció i la restauració del medi ambient al planeta. Dins la varietat de tasques urgents per realitzar en aquest sector, han optat per l'àrea de la protecció i creació de masses forestals autòctones, fent-ho sota criteris ecològics que garanteixin l'evolució dels boscos cap a ecosistemes sostenibles i permanents en el temps. "Plantem a aquells llocs on tenim la seguretat que els boscos seran gestionats de forma sostenible i on romandran a llarg termini", apunten des de l'ONG.

"L’actuació comportarà millorar el confort tèrmic, capturar contaminants, i reduir la contaminació acústica al pas pel camí de vianants paral·lel a l’autopista, molt utilitzat pel passeig en general i la pràctica esportiva", expliquen des de l'Ajuntament. La iniciativa s’emmarca dins dels projectes de voluntariat i apadrinament d’arbres, escocells i zones verdes de Mollet que s’estan portant a terme actualment, uns projectes de renaturalització i increment de la biodiversitat de la ciutat, que "contribueixen a revertir els efectes del canvi climàtic i a la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat", apunten fonts municipals.

Edicions locals