'S'entrena els alumnes per ser reposadors de supermercat que no entenguin un contracte de treball'

Xavier Diez presentava divendres 'L'escola: espai en destrucció', un llibre crític amb les darreres transformacions educatives

Societat

'S'entrena els alumnes per ser reposadors de supermercat que no entenguin un contracte de treball'
'S'entrena els alumnes per ser reposadors de supermercat que no entenguin un contracte de treball'

Mollet del Vallès

El Casal Popular El Tabaran acollia divendres a la tarda la presentació del llibre L'escola: espai en destrucció, que recull assaigs i articles escrits la darrera dècada pel doctor en Història Contemporània, llicenciat en Filosofia i Lletres i docent Xavier Diez, poc amant de les transformacions que s'estan produint al sistema educatiu els darrers anys.

El treball per projectes no li convenç en absolut: "Contribueix a una mena de dispersió completa i a impedir que hi hagi les estructures fonamentals psicològiques perquè els alumnes puguin aprendre i construir el seu propi coneixement", deia en l'acte celebrat a Mollet.

Diez també considerava que l'educació està actualment encaminada a "l'abandonament del coneixement com a eix vertebrador de l'escola" i que tot plegat provoca una "desculturalització total".

És per això que l'autor expressava al Tabaran que amb els actuals sistemes educatius d'occident "s'està entrenant els alumnes per ser reposadors de supermercat que no siguin capaços d'entendre un contracte de treball". Alhora, criticava el nivell de preparació del professorat: "S'ha desprestigiat tant la professió del docent i s'ha degradat tant, que els docents cada vegada tenen pitjor qualitat".

Per últim, Xavier Diez lamentava no trobar discursos crítics sobre aquesta "degradació" de l'escola i assegurava que els nous models educatius no són progressistes: "El poder ha estat prou hàbil d'utilitzar una retòrica progressista, però per poder dur a terme unes polítiques radicalment regressives que comporten més desigualtats i més segregació".

Edicions locals