Jordi Panyella: 'Espanya ni ens entén, ni ens estima i per això ens combat'

El periodista va presentar, aquest dimarts al Casal Cultural en el marc del nou Cicle de Tertúlies d'Actualitat Política, el seu darrer llibre 'Causa General'

Política

El periodista Jordi Panyella, durant la presentació del seu llibre 'Causa General', al Casal Cultural de Mollet
El periodista Jordi Panyella, durant la presentació del seu llibre 'Causa General', al Casal Cultural de Mollet

El periodista Jordi Panyella va presentar aquest dimarts a la tarda, a la sala d'actes del Casal Cultural de Mollet, el seu últim llibre, Causa General. La presentació es va fer en el marc del nou Cicle deTertúlies de l'Actualitat Política organitzat conjuntament entre els Avis i Àvies per la Llibertat i l'ANC.

L'obra és una crònica sobre la repressió de l'Estat Espanyol contra el moviment per la independència de Catalunya entre els anys 2009 i 2021. Un llibre fet a partir de més d'un centenar d'entrevistes, entre les quals, als cinc darrers presidents de la Generalitat de Catalunya –Jordi Pujol, Artur Mas, Carles Puigdemont, Quim Torra i Pere Aragonès –. I també a persones anònimes que han estat víctimes durant aquests anys de la repressió per la via policial i judicial, com el molletà Brian Bartés.

"M'agrada venir aquí a Mollet perquè un dels protagonistes, dels molts que he entrevistat, és el Brian Bartés. Jo crec que el seu cas exemplifica molt bé un dels propòsits de la repressió, que és agafar una persona i tenir-la immobilitzada amb la por a sobre, durant tants anys com sigui possible i no necessàriament havent-lo de fer ingressar a la presó", exposava l'autor qui considera que l'1-O es va donar "una lliçó de democràcia i pacifisme a l'Estat espanyol", tot i admetre que un dels errors de l'independentisme va ser "no calibrar la potència d'Espanya".

Un relat on la por, hi és molt present, perquè segons l'autor de Causa General, estendre aquest sentiment és "l'eina de la repressió". Així mateix, afegia: "He arribat a la conclusió que ni ens entenen, ni ens estimen i per això ens combaten", deia Panyella qui va agrair als organitzadors de l'acte de Mollet la seva invitació.

"Actes com aquest és la mostra més evident que el sentiment independentista és ben viu", deia Panyella, qui al mateix temps avançava als presents que "una de les conclusions que jo trec després d'analitzat tot plegat, és que l'Estat se n'ha sortit amb l'objectiu de desmobilitzar el moviment independentista", deia el periodista barceloní qui treballa fa més de 30 anys a la premsa escrita –actualment a El Punt Avui– i està especialitzat en la informació d'àmbit judicial.

 

 

 

Edicions locals