L'Escola Sant Vicenç recupera en només dos anys la inversió en plaques solars

La instal·lació ha permès un estalvi de la factura elèctirca de 4.000 euros anuals i de cinc tones de CO2 a l'any

Societat

L'Escola Sant Vicenç recupera en només dos anys la inversió en plaques solars
L'Escola Sant Vicenç recupera en només dos anys la inversió en plaques solars

Fa dos anys, l'AFA de l'Escola Sant Vicenç iniciava conjuntament amb l'Ajuntament i la Diputació el projecte d'instal·lació de plaques solars per a l'autoconsum d'electricitat al centre.

La inversió que es va fer aleshores va ser de 22.800 euros, un 90% de la qual va ser assumida pel Consistori molletà i un 10% per l'AFA. La previsió inicial és que els 2.800 euros que van invertir les famílies es recuperessin en cinc anys, però la pujada de la llum i la generació que es fa d'electricitat ha fet que en només dos anys ja s'hagi pogut amortitzar.

Dimarts, l'alcaldessa, Mireia Dionisio, i el regidor Raúl Broto feien entrega a l'AFA d'un xec de 1.038 euros, que completa l'aportació que es va fer per iniciar el projecte, que ara es vol ampliar dels 20 kW actuals als 80 kW. L'ampliació s'emmarca en la iniciativa municipal Mollet Solar, que té com a objectiu la creació de vuit grans centres de producció fotovoltaica ubicats en les cobertes d’edificis municipals per alimentar la pràctica totalitat d’equipaments municipals amb energia solar fotovoltaica d’autoconsum.

Les plaques a l'Escola Sant Vicenç han suposat un estalvi energètic del 30%, una rebaixa de la factura que paga l'Ajuntament d'uns 4.000 euros anuals i deixar d'emetre cinc tones de CO2 a l'atmosfera cada any. Actualment, una altra escola que té plaques instal·lades és el Sant Jordi, i es preveu que se n'habilitin també a Can Besora –on s'espera que les obres comencin abans d'acabar l'any– i el Montseny.    

Més enllà de l'estalvi, Montse Farell, directora del Sant Vicenç, destacava el vessant pedagògic del projecte. "Volem que l'acció arribi als alumnes i per això un monitor ens indica cada dia d'una manera molt visual quina electricitat generem, quina consumim... També estudien el procés tècnic de les plaques i això ho traslladen a casa seva i generen debat. Aquesta energia és el seu futur", concloïa

Edicions locals