L'Ajuntament planteja construir un equipament cultural a la Teneria

L'espai disposaria d'una superfície de gairebé 2.500 m2 i podria acollir les entitats de La Cultural

Cultura

L'Ajuntament planteja construir un equipament cultural a la Teneria
L'Ajuntament planteja construir un equipament cultural a la Teneria

Sergio Carrillo

Un espai de l'antiga Teneria podria albergar l'equipament d'entitats que ha reclamat La Cultural (Coordinadora de Cultura Popular de Mollet) des de la seva creació la passada primavera.

La casa d'entitats ha estat la principal demanda de La Cultural, i ara ja treballen conjuntament amb el Consistori perquè pugui reeixir, tot i que no es preveu que pugui ser un projecte palpable a curt termini.

Aquest mes de novembre ha tingut lloc una trobada entre La Cultural i l'Ajuntament –amb presència de l'alcaldessa, Mireia Dionisio, i la regidora, Mercè Pérez, entre d'altres–, en la qual el govern local va presentar la proposta de l'espai. Es tractaria de construir-hi en una cantonada de la Teneria, entre els carrers Bilbao i Indústria, en un solar de gairebé 2.500 metres quadrats.

Ubicar la casa d'entitats a l'altra banda de l'estació de tren ja era una possibilitat que diverses entitats van esmentar al SomMollet quan es va donar a conèixer el projecte de La Cultural. Si hi trobaven un però, era la dificultat per dur el bestiari cap al centre de la ciutat, amb les vies del tren com a barrera arquitectònica. Amb tot, tenint en compte que el Pla de Millora Urbana de la Teneria preveu la construcció d’un pas elevat per a vianants per connectar de manera accessible aquest sector amb el centre de la ciutat, la problemàtica estaria resolta.

Participació per definir l'espai

Les primeres passes a fer serà definir com ha de ser aquest nou equipament. L'Ajuntament molletà vol que les entitats puguin sentir-se'n partícips del resultat i és per això que contempla reunions amb cadascuna de les entitats, que serviran per posteriorment poder redactar un document base amb els elements necessaris per a l'equipament. Posteriorment, preveuen organitzar jornades per consensuar i validar aquest document d'usos i necessitats, que ha de ser la base del projecte que es redacti i s'executi.

La Cultural ha declinat fer declaracions sobre aquesta proposta fins que l'Ajuntament no ho faci públic. Per part del consistori, tampoc en volen parlar de moment, considerant que el projecte està en un estat incipient i per "no enterbolir el procés de treball" que han de dur a terme conjuntament amb les entitats.

Oportunitat urbanística

L'Ajuntament de Mollet del Vallès admet la necessitat de disposar d'un nou equipament per a les entitats i alhora considera l'opció de la Teneria una oportunitat: amb el futur desenvolupament del Pla de Millora Urbana de la Teneria, hi haurà una reserva de metres que s'hauran d'emprar com a zones verdes, espais lliures públics i també com a equipaments municipals.

Edicions locals