Moció per facilitar que els estrangers amb dret a vot puguin participar en les municipals

Mollet en Comú insta l'Ajuntament a incorporar la informació referent al dret a vot de les persones estrangeres al web

Societat

Mollet en Comú ha presentat una moció per afavorir la participació de les persones estrangeres a les eleccions municipals del 2023. D'entrada, insten el consistori molletà a contactar a tot el veïnat estranger empadronat al municipi i amb dret a vot per facilitar-los que realitzin les passes necessàries per a la seva inscripció al cens electoral.

De cara a l'Ajuntament de Mollet, el document també sol·licita que el web municipal incorpori la informació referent al dret a vot de les persones estrangeres i que l'administració local es manifesti a favor de la incorporació d’ofici al cens electoral de totes les persones estrangeres comunitàries i no comunitàries que tinguin dret de vot a les eleccions municipals.

Segons Mollet en Comú, empadronades a la capital baixvallesana hi ha 4.900 persones sense nacionalitat espanyola que seran majors d'edat en la data dels comicis. "Malauradament, els drets de ciutadania depenen encara fonamentalment de l’obtenció de la nacionalitat i, en el millor dels casos, de convenis de reciprocitat signats pels governs de torn", expliquen des del partit encapçalat per Marina Escribano.

La formació també hi afegeix que "la participació política i la representació de les persones migrades són fonamentals per a la transformació social de la ciutat", així com que "l dret de vot de les persones estrangeres ha de ser una eina de diàleg que ha d’acompanyar un procés d’inclusió a la societat, alhora que ha de ser un instrument d’empoderament contra el racisme i l’exclusió".

El termini de presentació de sol·licitud del vot per a les persones estrangeres que encara mai l'hagin sol·licitat és de l’1 de desembre de 2022 al 15 de gener de 2023.

Edicions locals