Alumnes de l'Anselm Clavé, reconeguts per promoure la reducció dels plàstics d'un sol ús al Mercat Municipal

La campanya tenia l’objectiu d’impulsar el comerç sostenible i el consum responsable

Societat

Alumnes de 3r i 4t d'ESO de l'Anselm Clavé, durant l'acte de reconeixement al Mercat Municipal
Alumnes de 3r i 4t d'ESO de l'Anselm Clavé, durant l'acte de reconeixement al Mercat Municipal

El Mercat Municipal ha acollit aquest dimarts al matí l’acte de cloenda i de reconeixement de la Campanya Mercats Sostenibles. Adeu als plàstics d’un sol ús. La iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona, ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollet i els alumnes de 3r i 4t d'ESO de l'escola Anselm Clavé, els quals s'han encarregat de crear i difondre la campanya informativa entre els paradistes i la seva clientela.

El projecte neix amb l’objectiu d’impulsar el comerç sostenible i el consum responsable i reduir els plàstics d’un sol ús al Mercat Municipal en benefici del medi ambient i de la salut. Una iniciativa impulsada el darrer mes de novembre, amb dos vessants: "D'una banda, conscienciar a la ciutadania de la importància de comprar als mercats municipals i de l'altra banda, promoure l'eliminació de l'envàs no reutilitzable, és a dir, el plàstic", ha indicat Sergi Vilamala, gerent de comerç de la Diputació de Barcelona.
 
Mentre que la tercera tinenta d’alcaldia i coordinadora de l’Àrea de Serveis Personals i Acció Cívica, Mercè Pérez Piedrafita, ha destacat la feina feta per l'escola Anselm Clavé i el seu alumnat en la promoció de la campanya i la conscienciació de la ciutadania: "La part més agraïda d'aquest projecte, a banda de tot l'aspecte de sostenibilitat, era aquesta part educativa", ha comentat Pérez, qui així mateix, ha donat les gràcies tant a l'escola com als alumnes per la seva predisposició a treballar i "viure el projecte d'una forma proactiva".
 
Per la seva banda, els alumnes també han valorat positivament la seva participació: "Ens ha semblat molt guai poder informar la gent, ja no només per informar sobre el problema que hi ha avui dia, sinó també per donar solucions perquè millorem tots", ha dit l'Ariadna Nieves Escudero, una de les alumnes de tercer d'ESO de l'escola Anselm Clavé que ha participat en la campanya.

Un projecte que no acaba aquí, sinó que es preveu fer arribar, a través de xerrades, a les generacions més menudes del centre perquè "tinguin consciència ja des del principi i així poder fer alguna cosa més que no només informar-los nosaltres", ha afegit l'Izan Pachón Arias, un altre dels alumnes, en aquest cas de 4t d'ESO, que ha col·laborat en la campanya.

L'acte de reconeixement de la campanya ha tingut lloc aquest dimarts al Mercat Municipal de Mollet amb la presència dels alumnes de tercer i quart d'ESO que han participat en la creació i promoció de la campanya informativa. Els alumnes han rebut per part de la Diputació i de l'Ajuntament un diploma per la seva col·laboració en el projecte. 

Edicions locals