El molletans demanen que el pressupost municipal inclogui mesures contra el canvi climàtic

Aquesta ha estat l'opció més votada en el procés de pressupostos participatius, en què han participat 442 persones

Societat

| Aj. Sant Fost

L'Ajuntament ha tancat el procés participatiu perquè la ciutadania triés algunes de les línies d'acció que s'ha d'incloure en els pressupostos municipals de l'any que ve, que a hores d'ara s'estan elaborant. Les mesures per actuar contra el canvi climàtic han estat la línia d'actuació més votada.

Un total de 442 molletans i molletanes han participat en el procés participatiu Tria les teves prioritats!, obert per l’Ajuntament, que proposava triar entre 12 projectes sorgits del treball del procés Mollet, el teu barri, en què van participar 518 persones que van aportar unes 600 propostes.

De les 12 opcions plantejades, quatre han superat el 10% dels suports i les opcions més votades del procés, i que el govern local preveu incloure en el pressupost municipal 2023, han estat, en primer lloc, incrementar la vegetació a parcs i places per combatre el canvi climàtic (132 vots /16,6%), seguit d'ombrejar espais de la ciutat durant els mesos de major insolació (101 vots /12,7%), ampliar l’oferta de lleure juvenil durant els caps de setmana (92 vots /11,5%) i renovar i ampliar les zones de jocs infantils (90 vots /11,3%).

En total, la participació ha estat d’un 76,5% a través de butlletes dipositades a les urnes instal·lades a diferents equipaments municipals i d’un 23,5% a través de la plataforma digital Decidim.

Des de l'Ajuntament s'apunta que un cop finalitzat el procés, les propostes més votades s’inclouran al pressupost municipal de l’any 2023.

Des del govern local, s'ha valorat molt positivament la participació de la ciutadania en el procés i destaquen aquests projectes participatius com "una eina bàsica per recollir i implementar les propostes dels molletans i les molletanes”, considera l'alcaldessa, Mireia Dionisio.

Per la seva banda, la regidora de Participació, Núria Muñoz Herrera, destaca la importància d’incloure la participació ciutadana en les preses de decisions "per continuar vetllant pel benestar dels molletans i molletanes amb aquelles propostes que ens ajudin a seguir millorant la nostra ciutat”.

Edicions locals