Mollet en Comú demana que s'arrangin els aparcaments públics de sorra de la ciutat

És una de les nou propostes que han fet en la negociació dels pressupostos municipals per al 2023

Política

Mollet en Comú demana que s'arrangin els aparcaments públics de sorra de la ciutat
Mollet en Comú demana que s'arrangin els aparcaments públics de sorra de la ciutat

En plena negociació dels pressupostos municipals per a l'any 2023, Mollet en Comú ha presentat quines són les propostes que ha fet a l'equip de govern perquè siguin incloses als comptes, que es preveu s'aprovin a finals d'aquest mes de novembre.

Enguany, el grup ha optat per presentar menys propostes que altres exercicis però "de més impacte" i que engloben tota la ciutat o col·lectius de molta gent, amb nou projectes en diferents àmbits.

En l'àmbit de via pública, plantegen la necessitat d'arranjar els aparcaments públics dissuasius de la ciutat: el del Zona Sud, el de Santa Rosa i els que estan al costat de les escoles Sant Jordi i Montseny. "És una proposta que va lligada a la mobilitat. Si volem que la gent deixi el cotxe i es mogui per la ciutat a peu necessitem que aquests aparcaments estiguin en condicions òptimes", diu la portaveu de Mollet en Comú, Marina Escribano, qui proposa actuacions "a fons, que no facin que en pocs mesos s'hagi de tornar a actuar".

Pel que fa a la cultura, els comuns proposen l'obertura de la biblioteca durant tot l'estiu i dotar el servei d'una programació estable d'activitats. També es planteja la necessitat de disposar d'un espai a la ciutat amb sala polivalent, on es pugui projectar cinema i desenvolupar altres disciplines artístiques.

En l'àmbit d'esports, consideren necessari l'arranjament de les pistes d'atletisme, que "fa molts anys que estan pendents de reformes", apunta Escribano.

Sobre habitatge, Mollet en Comú planteja que l'Ajuntament compri pisos per anar creant un parc públic d'habitatge, una reclamació recurrent de la formació. Segons Escribano, fa uns quants anys que l'Ajuntament reserva una partida anual d'uns 55.000 euros per a habitatge social, però "mai s'executa". Amb l'acumulat d'aquesta partida, que se situaria en uns 220.000 euros segons Escribano, els comuns consideren que es podria iniciar aquesta compra. "Fa anys que existeix una mancança en aquest sentit. Tenim els mateixos habitatges dotacionals que fa 12 anys. No és una qüestió d'inversió sinó de voluntat política", afirma Francisco Sancho, regidor de Mollet en Comú.

Pel que fa a educació, el grup demana que s'incrementi el pressupost municipal per a les escoles en un 60% i que es promogui personal dinamitzador als patis oberts. En l'àmbit de medi ambient, el document planteja que es puguin instal·lar plaques solars també als equipaments esportius.

Per últim, en l'àmbit jove i d'entitats, els comuns demanen que es reformi a fons l'espai municipal de La Nau –que actualment és un magatzem per a material d'entitats– perquè se'n pugui fer un ús més profitós tant per part a entitats com per a altres col·lectius.

En conjunt, Sancho considera que "moltes de les propostes són inversions, però que fan de palanca social en àmbits com cultura i educació".

De moment, els comuns han mantingut dues reunions amb el govern, que té la intenció d'aprovar el pressupost a finals d'aquest mes de novembre perquè els comptes puguin entrar en vigor a 1 de gener. "La negociació no va malament, però tot just fa dues setmanes que van començar i ja ho volen aprovar la setmana que ve. Encara s'han de tancar coses tot i que, de moment, no veuen amb mals ulls les propostes", afirma Escribano.

La formació celebrarà assemblea per decidir el seu posicionament sobre els pressupostos aquest divendres 25 de novembre a la tarda.

Edicions locals