Mollet afronta l'alerta per sequera sense el pla d'emergència obligatori

La legislació catalana i estatal obliga els municipis de més de 20.000 habitants a disposar d'aquest document

Societat

Mollet afronta l'alerta per sequera sense el pla d'emergència obligatori
Mollet afronta l'alerta per sequera sense el pla d'emergència obligatori | Àlex Recolons (ACN)

La situació d'alerta per sequera ha agafat l'Ajuntament de Mollet amb els deures per fer. Segons la legislació catalana i estatal, els municipis de més de 20.000 habitants tenen l'obligació de disposar d'un Pla d'emergència i estalvi, on es descriuen les mesures específiques a aplicar en cada municipi en funció de l’activació dels escenaris més greus durant la sequera, un document que l'Ajuntament de Mollet no té redactat.

Aquests documents han de posar-se a disposició de la ciutadania per tal que pugui conèixer les mesures concretes a adoptar en cada escenari o les mesures de contingència que els poden afectar en els casos d’excepcionalitat o emergència per sequera.

El Pla Hidrològic Nacional de l'Estat, aprovat el 2001 i actualitzat el 2005,  ja marcava l'obligació de disposar dels plans als municipis grans, als quals donava un marge de quatre anys per redactar-los. El regidor i coordinador de l'àrea d'Acció Climàtica, Raúl Broto, reconeix que l'Ajuntament no ha redactat el pla i apunta que, fins ara, en situacions de sequera se seguien les indicacions genèriques que donava l'ACA. Ara, però, amb la situació actual i la previsió que aquests episodis siguin cada cop més freqüents, Broto afirma que "el compromís és redactar el pla al més aviat possible", assegura.

 

Edicions locals