Educació assegura haver destinat 1,5 milions a escoles molletanes els últims 10 anys

El Departament destaca, a banda, els 10,5 milions per a l'ampliació de l'INS Mollet

Societat

La inversió en l'INS Mollet és una de les més importants que està fent el Departament a Catalunya, segons Educació
La inversió en l'INS Mollet és una de les més importants que està fent el Departament a Catalunya, segons Educació

El Departament d'Educació de la Generalitat ha volgut sortir al pas de les acusacions de manca d'inversió que feien els alcaldes socialistes aquesta setmana i assegura que el Departament està duent a terme múltiples intervencions a les escoles i instituts del territori.

En el cas de Mollet, l'alcaldessa Dionisio assegurava que en els últims deu anys la Generalitat només havia realitzat dues intervencions menors a escoles, una afirmació que, segons el director dels Serveis Territorials d'Educació del Vallès Oriental-Maresme, Simó López Xirau, "no s'ajusta a la veritat".

De fet, segons dades facilitades pel Departament, des del 2012, Educació ha invertit 1.564.715 euros a través del programa d'obres de reforma, ampliació i millora (RAM) en centres educatius públics de la ciutat. Entre el llistat de les més de 60 actuacions, reparacions de paviments, adequacions d'instal·lacions de subministraments, renovació de cobertes amb fibrociment, com en el cas del gimnàs de l'Escola del Bosc, substitucions de tanques, impermeabilització de cobertes i adequació d'espais, entre altres.

Més enllà de les obres del programa RAM el responsable dels Serveis Territorials destaca, a més, grans inversions que el Departament ha realitzat a Mollet, com l'ampliació a dues línies de l'Escola Cal Músic, que es va fer el 2010, i que va suposar una inversió de 4,1 milions, i l'actual obra d'ampliació de l'INS Mollet. En aquest cas, la Generalitat ja hi hauria invertit 10,5 milions d'euros. "És una de les obres més cares que s'estan duent a terme a tot Catalunya", assegura López Xirau.

Un nou edifici a Can Vila podria costar uns 4 milions

Un dels casos que els alcaldes socialistes van posar sobre la taula va ser el de l'Escola Municipal d'Educació Especial Can Vila, per la qual Dionisio reclama a la Generalitat que es comprometi a fer un edifici definitiu. Segons explica el regidor d'Educació, Raúl Broto, aquest edifici podria tenir un cost aproximat d'uns quatre milions d'euros, segons estudis dels tècnics municipals. "Són molts diners que no podem pagar ni ens pertoca", opina Broto. El Departament reitera que es tracta d'un centre municipal, en el qual "la Generalitat no hi tenim competències". Segons López Xirau, la Llei d'Educació de Catalunya ja contempla col·laboracions entre els diferents ajuntaments quan es dona servei supramunicipal. "Continuem al servei de l'Ajuntament per ajudar-los amb el nostre equip tècnic per allò que calgui", conclou el responsable dels serveis territorials.

Edicions locals