Xarxa Circular, un projecte molletà per donar un nou ús a la roba usada

Cinc dones són les impulsores d'aquesta iniciativa que vol crear xarxa a través del de la moda sostenible

Societat

Xarxa Circular, un projecte molletà per donar un nou ús a la roba usada
Xarxa Circular, un projecte molletà per donar un nou ús a la roba usada

Cinc dones –la Daniela Narváez, la Montse Saguillo, l'Ángeles Morillo, la Ruth Verstay i la Cristina López– són les impulsores de Xarxa Circular, una associació, teixida en un taller de costura i que treballa des de Mollet per a la conservació del medi ambient a través de donar una nova vida als teixits en desús.  

"Estem creant productes tèxtils per fer una línia de roba de material reciclat", explica una de les fundadores de la Xarxa, la Daniel Narváez.

La particularitat de tot plegat, és que gairebé tots els materials que utilitzen per fer els productes són reciclats, fins i tot les màquines de cosir són de segona mà.
"Intentem aprofitar-ho tot. L'únic que comprem són cremalleres", comenta l'Ángeles, una altra de les membres de la Xarxa que opera des d'un espai cedit al Centre Cívic L'Era. Des d'allí estan preparant la col·lecció de roba i complements que tenen pensat vendre a la fira de Nadal de Mollet.

Per fer-ho tenen ja metres i metres de tela a la seva disposició: "Rebem la roba per mil llocs. Normalment, són donacions de gent que saben que ens dediquem a això. Tenim els armaris plens, sobretot de texans", afegeix la Daniela.

Dels pantalons texans en fan faldilles i també bosses de mà, i amb altres trossos de tela en fan colls per abrigar de cara a l'hivern.  L'objectiu és donar una nova vida a la roba, que fins i tot a vegades els arriba nova.

A la llarga, la idea és vincular a la gent del barri en aquesta xarxa i contribuir així a conservar el medi ambient mitjançant la reutilització. De fet,  ja han donat un primer pas en aquest sentit, i un dia al mes fan un taller de costura amb joves del Casal Obert i dos cops per setmana, un altre amb adults.

Edicions locals