Podem registra el nom Canviem Mollet com a possible marca electoral

Aquesta setmana ha estat inscrit al registre de partits del Ministeri d'Interior

Política

| FOTO: Podemos Mollet

Laura Ortiz

La direcció de Podem Mollet ha registrat aquesta setmana el nom de Canviem Mollet com a marca electoral que els podria servir com a alternativa per presentar-se a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig en el cas de no arribar a cap acord amb els comuns.

Segons consta en el registre de partits polítics del Ministeri d'Interior espanyol, el passat 22 de novembre es va inscriure el nom de Canviem Mollet, amb les sigles CMM. El domicili social és la seu del cercle de Podem a Mollet (rambla Pompeu Fabra, 32) i el representant legal és Alberto Murillo, actual número dos de la formació i regidor, que s'ha inscrit com a secretari general.

Tot i que oficialment les negociacions entre comuns i Podem per arribar a un acord electoral de candidatura conjunta –com marca l'acord marc entre les dues formacions a Catalunya– continuen obertes a Mollet, la maniobra de la direcció de Podem demostra que les posicions entre ambdós partits estan molt allunyades. 

El nom triat, Canviem Mollet, també és significatiu. Aquesta és la denominació que ja va fer servir la coalició de comuns i Podem en les eleccions de 2015 i que els va donar uns resultats històrics amb set regidors, els mateixos que el PSC. Sembla que Podem voldria capitalitzar l'èxit d'aquell nom i es guarda la possibilitat de fer-lo servir a la recambra. 

En declaracions a SomMollet, Murillo explica que s'ha registrat aquesta marca electoral "per tenir una possibilitat si no ens acabem presentant amb els comuns, però no hem decidit res encara", assegura el dirigent de Podem, qui admet que "hi ha mala maror. Nosaltres volem complir les directrius del nostre partit, però no acceptarem que ens humiliïn", diu. Murillo assegura que aquesta és la postura "unànime" del cercle, tot i que altres fonts qüestionen aquesta unanimitat.

Edicions locals