El Gran Recapte recull a Mollet 11.000 quilos d'aliments

Al conjunt del Baix Vallès durant el passat cap de setmana es va aconseguir recol·lectar més de 20.400 quilos

Societat

El Gran Recapte recull a Mollet 11.000 quilos d'aliments
El Gran Recapte recull a Mollet 11.000 quilos d'aliments

El Gran Recapte d'Aliments va recaptar, durant el passat cap de setmana, al voltant d'uns 11.000 quilos d'aliments a Mollet. Aquesta recol·lecta es va poder fer gràcies al retorn de les banyeres del Banc dels Aliments als supermercats, després de dos anys sense presència a causa de la pandèmia de la Covid. En concret, gràcies als donatius dels ciutadans, a Mollet es van aconseguir omplir 26,7 banyeres grans.

"Hem quedat bastant satisfets. La gent ha respost molt bé", assegurava el coordinador del Banc dels Aliments a Mollet, Juan Luís Hernández, un cop finalitzada la recollida física. Hernández també feia una menció especial a la gent que ha col·laborat en la gestió de la campanya: "Sense els coordinadors i els voluntaris la campanya no hauria sortit com ha sortit".

A Mollet, 95 persones es van inscriure al web del Gran Recapte com a voluntaris, els quals van col·laborar en la recollida física de cada un dels 9 supermercats participants. A banda d'aquests establiments, també n'hi havia altres que col·laboraven recollint donatius monetaris.

Donatius en línia i al Mercat Municipal

Tot i les xifres, la recollida d'enguany ha estat inferior a l'aconseguida l'any 2019 quan es van aconseguir 28.540 quilos d’aliments. Un descens de la recollida física, propiciat, principalment causa de la reducció de punts de recollida física als supermercats. Amb tot, els ciutadans encara tenen temps fins diumenge vinent per fer aportacions a través de bizum (al número 33596) i donacions al web granrecapte.com.

La campanya també continua als comerços de proximitat i als mercats municipals, com el de Mollet. En aquests establiments es poden seguir comprant tiquets de 3 euros, que després les entitats beneficiàries podran bescanviar per productes frescos que entregaran als usuaris del servei.

Pel que fa al conjunt del Baix Vallès, amb la campanya d'enguany s'han recollit 20.446 quilos d'aliments. D'aquests, 11.000 kg a Mollet; 4.370 kg a parets, 950 kg a Martorelles, 2.225 kg a Montornès, 1.041 kg a la Llagosta i 860 kg a Montmeló. Mentre que al conjunt de la comarca s'han recollit 120.000 quilos d'aliments.

 

Edicions locals