Estrena de l'actriu Alicia Lorente a la gran pantalla

Coprotagonitza el film 'La corriente', que s'ha projectat al Fical d'Almeria i podria arribar als cinemes al llarg de l'any vinent

Cultura

Gonzalo Bouza i l'actriu molletana Alicia Lorente en un frame del film
Gonzalo Bouza i l'actriu molletana Alicia Lorente en un frame del film | La Corriente

El Festival Internacional de Cine de Almería (Fical) va acollir dimecres de la setmana passada l'estrena del film La corriente, coprotagonitzat per l'actriu molletana Alicia Lorente i dirigit per Jesús Lloveras.

Es tracta de la seva primera aparició en cinema amb un paper principal. "En soc protagonista i és la primera vegada que tinc un repte així", assegura la molletana, qui creu que aquest projecte tindrà "un llarg recorregut".

De fet, l'almerienc ha estat només el primer dels festivals nacionals i internacionals per on esperen que puguin projectar La corriente, una història que "toca temes amb els quals tots podem connectar" i on s'entrellacen tres tipus de dol amb una part romàntica en una idíl·lica Eivissa encara pandèmica, sense excessos ni aglomeracions i amb mascaretes. "Els paisatges d'Eivissa són un personatge més", diu Lorente.
El següent gran salt serà veure l'actriu molletana a les sales de cinema comercials, un objectiu que es podrà acomplir aviat: ja hi ha un acord amb una distribuïdora perquè això pugui reeixir al llarg del 2023.

"Amb ganes de fer més cinema"
L'oportunitat de ser una de les protagonistes de La corriente li generava una certa "inquietud" a l'actriu molletana. Acostumada a la màgia dels directes teatrals, no sabia si li agradaria aquesta nova experiència, però n'ha sortit "molt orgullosa" i "amb moltíssimes ganes de fer més cinema". Sobre la seva interpretació, assegura sentir-se'n sorpresa: "No m'he vist a mi mateixa, sinó al personatge". 

Edicions locals