'Volta al sol', primer disc de la molletana Nina Ros

Elena Rubio vol presentar l'àlbum al Mercat Vell, amb la banda sencera formada per sis músics més

Cultura

Nina Ros, a l'estudi de gravació
Nina Ros, a l'estudi de gravació | Joan Capafons

La cantant molletana Nina Ros (Elena Rubio) ha publicat el seu primer disc, Volta al sol, amb una dotzena de temes on trobar balades, jazz, blues o rock. L'àlbum –produït per Jordi Díez al seu estudi de Lliçà d'Amunt– l'ha creat en un any sencer i en un any ben important per a ella, ja que ha coincidit amb el seu embaràs.

De fet, va entrar a estudi el 30 de setembre del 2020, l'última gravació la va fer el 28 de setembre del 2021 i només dos dies després naixia la seva filla. Un any sencer, 365 dies, una volta al sol en què la Nina Ros va crear aquest disc ple de missatges positius parlant "d'amor i desamor, d'amistat, de la meva filla i d'un familiar que va marxar massa aviat", explica la molletana.

Aquest divendres (19 h) ja interpretarà algunes de les cançons del disc en l'encesa de l'enllumenat nadalenc de Parets (Sot d'en Barriques), però la seva intenció és poder fer la presentació de Volta al sol en un concert al Mercat Vell de Mollet, amb tota la banda al complet, formada pels molletans Santi Mas (piano) i Guillem Argemí (bateria), els paretans Alex Sánchez (guitarra) i Joan Capafons (teclats), el llagostenc Gerard Araiz (baix) i el granollerí Moi Vázquez (guitarra).

Sorgida d'un grup de gòspel

El seu periple com a cantant va arrencar en un grup de gòspel de Santa Perpètua de Mogoda –tot i que prèviament ja havia fet classes de guitarra–. D'aquí va passar al combo de versions Trankillers i va començar a composar després que es "creuessin diverses casualitats". 

Edicions locals