El comerç molletà a l'expectativa per complir amb les vendes de Nadal

Els botiguers encaren les festes amb cert pessimisme, però confien en la clientela fidel i d'última hora

Economia

El comerç molletà a l'expectativa per complir amb les vendes de Nadal
El comerç molletà a l'expectativa per complir amb les vendes de Nadal

La pujada de preus, sobretot de l'alimentació i de l'energia, ha estat una gerra d'aigua freda pels comerciants que encaren aquesta campanya de Nadal expectants i amb certa por. 

"Esperem la campanya de Nadal amb ganes, però amb no massa expectatives, perquè la situació no està massa alegre. Nosaltres farem tot el possible per animar la gent, però de moment no tenen massa ganes de gastar, miren els aparadors, venen a veure la il·luminació i això és positiu, però ara falta que treguin el moneder", opina la Carmen Foz, propietària de la botiga de moda i complements situada al número 1 de la plaça Catalunya.

Del mateix parer és la Maria Magem, de la botiga especialitzada en bosses de mà, Ventura, situada uns números més enllà, al 7: "Sempre esperem aquestes festes perquè solen ser bones. Normalment, quan comencem ens preocupen i pensem que no arribarem a complir i sempre s'acaba fent, sobretot per la venda d'última hora", admet Magem.

"La inflació ens ha afectat a tots, i més al producte alimentari. Entenc que el client del mercat segueix buscant qualitat i no anirà a comprar productes més barats per economitzar, potser sí que reduiran en quantitat i si abans compraven 10 ara en compraran 8. Tots estem una mica a l'expectativa", feia esment la secretària de l'Associació de Paradistes del Mercat Municipal de Mollet, la Ivette Prat.

Nou horari al Mercat per Nadal

Però tot i que el mes de novembre ha estat "fluixot", segons Prat, els paradistes del mercat esperen que acabi sent una "bona campanya". Per afavorir la compra, el mercat ampliarà horaris i obrirà el dijous 22, en horari continuat (de 8 h a 20 h) i el dia 24, previ a Nadal, no abaixaran la persiana fins a les 16 h.

Edicions locals