Valoriza s'encarregarà del nou contracte de neteja de Mollet els pròxims cinc anys

L'empresa, pertanyent a Sacyr, haurà d'implementar el canvi de la gestió de residus amb contenidors intel·ligents

Societat

Valoriza s'encarregarà del nou contracte de neteja de Mollet els pròxims cinc anys
Valoriza s'encarregarà del nou contracte de neteja de Mollet els pròxims cinc anys

L'empresa Valoriza Servicios Ambientales serà l'encarregada d'implementar el nou contracte de neteja viària i recollida de residus de resta i orgànic a Mollet. La firma ha estat l'adjudicatària del servei que gestionarà els pròxims cinc anys per un import de 22,7 milions d'euros.

L'Ajuntament de Mollet ja ha resolt el concurs públic per a la gestió del servei, al qual només s'ha presentat l'oferta de Valoriza. Aquesta firma, pertanyent al gegant Sacyr, ja ha estat l'encarregada de la neteja de carrers i recollida de residus els últims dos anys, després que Urbaser acabés el contracte el novembre de 2020. En la seva oferta, Valoriza ha rebaixat en gairebé un milió i mig el pressupost de licitació previst que era de 24.109.119 euros (IVA inclòs) i que ha reduït a 22.735.053 euros (IVA inclòs).

Un cop adjudicat el contracte, la previsió municipal és que es pugui començar a executar a partir de l'1 de gener, tot i que encara no hi ha una data exacta, segons fonts municipals.

Canvis en el servei

El contracte inclou una sèrie de canvis en el servei per millorar la neteja de la via pública i incrementar la recollida selectiva. Les principals millores respecte a l'actual contracte són l'augment de neteja amb aigua a la via pública i l'ampliació del servei de neteja al dissabte a la tarda, amb un increment d'equips i operaris per poder fer més hores. De dilluns a dissabte, durant la tarda, s'afegirà un nou equip amb un peó especialista i es passarà dels tres operaris actuals a quatre. En el cas dels diumenges i festius, hi haurà quatre operaris nous i es passarà dels sis actuals a deu.

En l'àmbit de la recollida de residus municipals, es pretén augmentar la recollida selectiva del 40% actual al 60% el 2030 i al 65% el 2035. Per aconseguir-ho, es preveu la substitució dels contenidors actuals de matèria orgànica (FORM) i rebuig, per nous contenidors amb obertura intel·ligent, que permetran conèixer els residus produïts per cada usuari.

La previsió és que els nous contenidors es puguin instal·lar durant el primer trimestre de 2023, tot i que en una primera fase no s'hi habilitaria el tancament intel·ligent i es mantindrien oberts. La voluntat del govern local és poder fer proves pilot amb els contenidors ja tancats a partir del segon semestre de 2023. "Hem d'acabar de treballar-ho amb l'empresa perquè és una qüestió que cal explicar molt bé a la ciutadania", explica el regidor de Justícia Ambiental, Raúl Broto. 

Edicions locals