Tancat l'últim quiosc que quedava obert a Mollet

La voluntat de l'Ajuntament és que 'el quiosc es mantingui obert', però des del govern indiquen que hi ha d'haver un procés de licitació públic

Economia

Aquest dilluns, el quiosc de la rambla Fiveller ja no ha obert les seves portes
Aquest dilluns, el quiosc de la rambla Fiveller ja no ha obert les seves portes

El quiosc de la rambla Fiveller, l'últim que quedava dempeus a Mollet, no ha obert la persiana aquest dilluns. En Josep Rodríguez Marquina, qui regentava el punt de venda de diaris des de feia 38 anys, s'ha jubilat. Ahir va ser el seu últim dia al capdavant del quiosc i de moment, encara no se sap si el negoci tornarà a estar obert, tot i que el quiosquer havia buscat un relleu per mantenir-lo en actiu.

La intenció del quiosquer era que una altra persona pogués continuar amb la concessió del negoci i evitar que el quiosc quedés tancat, segons va manifestar fa un parell de setmanes a aquest diari. Aquest dilluns, però, en Josep recollia tot el que tenia a dins el quiosc per deixar-lo buit, amb l'esperança que el negoci pugui reobrir aviat: "Em faria il·lusió que continués obert, però això ja no depèn de mi", ha lamentat.

Així mateix, l'exquiosquer ha explicat que el mes de maig va fer arribar una instància al govern molletà indicant la seva intenció de jubilar-se i els va explicar que hi havia la possibilitat que una altra persona es posés al capdavant del quiosc, però el passat octubre tot es va avançar: "En principi m'havia de jubilar a l'agost de l'any vinent, però aquest octubre em van dir que ja podia jubilar-me aquest desembre", ha comentat.

"La voluntat de l'Ajuntament és que el quiosc es mantingui obert"

Fonts del Consistori molletà asseguren que "la voluntat de l'Ajuntament és que el quiosc es mantingui obert" i assenyalen que per això els serveis tècnics "fa temps que treballen per trobar la millor solució".

Amb tot, apunten que "els quioscos són concessions públiques, no funcionen com a negocis privats que el propietari pot traspassar a qui vulgui" i per aquest motiu assenyalen que hi ha d'haver un procés de licitació públic i obert, el qual detallen que comporta "uns mesos de preparació".

Tanmateix, indiquen que hi ha la possibilitat d'una "autorització provisional per mantenir obert el quiosc mentre no es faci la licitació pública", opció que ja s'hauria fet saber a la persona interessada a quedar-se el quiosc: "Ara estem a l'espera que ens faci saber la seva decisió", han especificat aquestes mateixes fonts. Aquest dimecres està prevista una reunió amb la persona interessada.

De moment, però, en Josep Rodríguez Marquina –net de qui va obrir el primer quiosc a Mollet– es converteix en l'últim quiosquer de la ciutat. Una persona coneguda i estimada per a molts veïns, tal com va poder comprovar aquest diumenge, en el seu últim dia de feina: "Va venir molta gent i em van fer molts regals. La gent estava molt agraïda i també trista perquè tanqués", ha explicat en Josep.

Edicions locals