La Cursa de Sant Vicenç espera arribar als '1.200 o 1.300 inscrits'

El CA Mollet i l'Ajuntament han presentat oficialment la 24a edició de la prova

Esports

Els últims dies abans de la cursa ja han arrencat amb la presentació oficial
Els últims dies abans de la cursa ja han arrencat amb la presentació oficial

La Cursa de Sant Vicenç ja escalfa motors pel diumenge 29 de gener, data de la 24a edició de la clàssica prova molletana. El Club Atlètic Mollet i l'Ajuntament van realitzar dimarts al matí la presentació oficial de la cursa, que recuperarà totes les característiques de les edicions prepandèmiques. Enguany, també s'espera recuperar les dades de participació prèvies al 2020: "Esperem arribar als 1.200 o 1.300 inscrits", afirma el president del CA Mollet, Marcos Venteo.

Venteo afirma que la cursa porta, de moment, "més de 500 inscrits", el que els fa preveure que serà "una edició bastant participativa, a nivells d'abans de la pandèmia". Per això, el president del club creu que aquest 2023 poden arribar "prop del màxim històric d'atletes, que està entorn dels 1.300". 

Marcos Venteo afirma que l'edició d'aquest any de la cursa mantindrà gran part de les característiques d'altres edicions, tot i que inclourà algunes novetats: "La principal és la recollida de dorsals. Altres anys ho havíem fet al Decathlon i ara ho farem a les pistes d'atletisme". Els participants podran recollir els seus dorsals, samarretes i bosses d'obsequis el divendres i dissabte previs a la cursa, tot i que el mateix diumenge també s'acceptaran inscripcions d'última hora. 

També hi haurà un petit canvi a l'arribada, on es donarà fruita en comptes de barretes energètiques pels corredors. Finalment, la prova també recuperarà tots els serveis amb normalitat, com l'ús dels vestuaris i les dutxes. Pel que fa als recorreguts, es mantenen els habituals amb el de 5 km exclusivament urbà i el de 10 km que passa pel centre urbà i per la zona natural de Gallecs.

Bona resposta dels voluntaris

El president del CA Mollet destaca la importància d'aquesta jornada, que és "probablement la més important de l'any pel club" i una prova rellevant al calendari atlètic vallesà, ja que "ve molta gent d'altres ciutats". En la mateixa línia es mostra el regidor d'Esports Josep Monràs qui afirma que la cursa és "molt important dins la festa major d'hivern" i remarca el seu caràcter "popular i familiar".

A escala organitzativa, el Club Atlètic va fer fa uns dies una crida per sumar voluntaris. La resposta ha estat molt positiva perquè el club ja té "voluntaris suficients per fer el tall de carrers i bastants per altres tasques", explica Marcos Venteo. Tot i això, el club segueix obert a nous voluntaris que vulguin col·laborar amb les tasques de preparació i organització de la cursa.

Edicions locals