Molletopina demana una xarxa d'aparcaments segurs per a bicicletes

El col·lectiu presenta al·legacions al Pla Director de la Bicicleta aprovat pel govern local

Societat

Molletopina demana  una xarxa d'aparcaments segurs per a bicicletes
Molletopina demana una xarxa d'aparcaments segurs per a bicicletes

El col·lectiu Molletopina ha demanat a l’Ajuntament, que projecti una xarxa d'aparcaments segurs per a bicicletes a Mollet, tal i com s'ha fet a altres ciutats com Granollers. Aquesta és una de les propostes que s'ha fet en les al·legacions que la plataforma ha presentat al Pla Director de la Bicicleta aprovat pel govern municipal.

Pel que fa al disseny de les vies ciclistes, Molletopina considera que han de seguir criteris "més flexibles", ja que el pla proposa seguir el Manual de carrils bici de l’Ajuntament de Barcelona i estableix una sèrie de criteris base que "no es poden aplicar en un gran nombre de casos a Mollet per la diferència de les mides dels carrers".

Quant a la definició dels tipus de carrils i la jerarquia dels carrers, proposen una revisió, ja que "s’han proposat carrers de convivència amb pendents molt pronunciats com Onze de Setembre". Molletopina proposa la creació de carrils bici unidireccionals en sentit contrari en aquells carrers que compten amb calçades de gran amplada i d’un únic sentit, de manera que la bicicleta "guanya itineraris i és més atractiva. A més, millora alguns dels itineraris que inicialment preveu el pla". És el cas de carrers com Fèlix Ferran, Palaudàries, Sabadell o Santa Perpètua, entre d’altres. Destaca, en aquesta proposta, el carril de l'avinguda Rafael Casanova i Berenguer III que la plataforma planteja com a eix vertebrador de les estacions de Rodalies i els autobusos interurbans així com d'accés al centre de la ciutat a llarg termini.

Per acabar, Molletopina reclama una calendarització de l'execució de les mesures del pla en funció del seu impacte en altres modes de transport.

Edicions locals