[VÍDEO] L'Hospital de Mollet instal·la un piano obert perquè sigui tocat per la ciutadania

L'instrument és una donació de l'associació Pianos Vius i l'espai on s'ubica homenatja el compositor molletà Josep Solà

Societat

[VÍDEO] L'Hospital de Mollet instal·la un piano obert perquè sigui tocat per la ciutadania
[VÍDEO] L'Hospital de Mollet instal·la un piano obert perquè sigui tocat per la ciutadania

L'Hospital de Mollet compta des d'aquesta setmana amb un espai amb un piano obert perquè sigui tocat per la ciutadania, usuaris i professionals del centre. La proposta que serà permanent ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'entitat sense ànim de lucre Pianos Vius, que ha cedit l'instrument a la Fundació Sanitària Mollet. En la seva inauguració, l'espai ha comptat amb la presència del reconegut músic molletà Josep Mas Kitflus, que ha interpretat una peça inspirada en Mollet.

 

Pianos Vius és una entitat nascuda fa poc més d'un any que ofereix pianos per instal·lar a centres perquè tothom els pugui tocar i ajudin així al benestar de les persones. "La música és emoció i sentiments i llocs com un hospital estan plens de sentiments a flor de pell. Allà on col·loquem un piano passen coses extraordinàries i es generen moments màgics", ha explicat Abel Coll, fundador i president de Pianos Vius durant la inauguració oficial de l'espai que s'ha fet aquest divendres.

Actualment, l'associació ja n'ha instal·lat a diferents llocs una desena, la majoria dels quals provenen de donacions. En el cas del de l'Hospital de Mollet, el piano és una donació de la família de Maria Carbonell, que va voler donar una segona vida a l'instrument després de la mort de la seva familiar. "Els pianos de segona mà tenen històries i quan els toques són especials", ha assegurat Coll.

La iniciativa de col·laborar amb Pianos Vius va sorgir de l'Estela Mas, doctora del servei d'Urgències de l'Hospital, qui va conèixer la iniciativa després de veure un piano instal·lat a l'Hospital Clínic de Barcelona.

El piano està ubicat a l'anomenada plaça del Roure, al costat de la cafeteria de l’Hospital, un racó que pretén convertir-se en un espai obert a la ciutadania on es dinamitzin activitats musicals i culturals de tot tipus de la mà d’entitats de tot el territori. "La proposta relliga art i salut i volem que aquest sigui un espai concorregut", ha desitjat Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària Mollet.

Homenatge al mestre Solà

L'espai portarà per nom Racó Musical Mestre Solà, en homenatge al músic i compositor i molletà il·lustre, Josep Solà. En l'acte, els fills del compositor  Dafne i Josep Solà han agraït l'homenatge i han recordat la figura del seu pare i la seva contribució a la música nacional i internacional, amb gairebé 750 obres registrades a la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) moltes de les quals encara "segueixen vives i productives", ha explicat fills de Solà, hereus del seu llegat artístic. "Malgrat provenir d'una família sense molts recursos i no poder tenir una formació musical sòlida, va aconseguir una brillant carrera gràcies a tres virtuts, ser un treballador incansable, un gran lluitador i tenir un tarannà assenyat basat en tres pilars, la família, la música i el seu poble, Mollet", ha recordat Dafne Solà. 

També l'alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio, ha estat present a la inauguració de l'espai musical, del qual considera "ajudarà a canalitzar a través de la música les emocions de la gent que passa per aquí", ha dit.

L’acte ha finalitzat amb interpretacions musicals d'Emily Malcov i l’Àlex Caparrós, d’11 i 25 anys respectivament, i alumnes de l’Escola Municipal de Música de Mollet, i una de molt especial de la mà del reconegut Josep Mas “Kitflus”, artista, pianista i compositor molletà de gran renom, que per a l'ocasió ha tocat una de les seves peces musicals dedicades a Mollet.

 

Edicions locals