El 25è aniversari de la Mariona, amb picades d'ullet a l'Abelló

La gegantona va néixer el 1998 i per celebrar el seu quart de segle la colla molletana li ha fet tasques de manteniment i restauració

El 25è aniversari de la Mariona, amb picades d'ullet a l'Abelló
El 25è aniversari de la Mariona, amb picades d'ullet a l'Abelló | Colla Gegantera de Mollet

La Colla Gegantera de Mollet commemora aquest Sant Vicenç el primer quart de segle de la gegantona Mariona, filla dels gegants solemnes de la ciutat, la Marinette i el Vicenç.

La Mariona, que deu el seu nom a l’ermita de Santa Maria de Gallecs, va néixer el 1998 perquè fos portada pels infants. Per celebrar l'efemèride, l'entitat li ha fet millores, l'ha netejat, li ha canviat el ram i ha restaurat el llibre que duu a la mà. Es tracta d'un llibre il·lustrat per la il·lustradora Pilarín Bayés i pel pintor molletà Joan Abelló, que van ser els seus padrins de bateig. Precisament, s'ha recuperat el dibuix que portava el llibre original a la contraportada, que era de l'Abelló.

Les picades d'ullet a l'Abelló –amb motiu del seu centenari– no es queden aquí. Coincidint amb una altra data rodona –el 20è aniversari de la celebració de la Ciutat Gegantera de Catalunya a Mollet–, els geganters molletans regalaran a les convidades la litografia que va fer l'Abelló amb motiu d'aquell històric esdeveniment. A més, n'hi haurà una altra encara més visible: el gegant Joan Abelló, de l'Escola Joan Abelló, tornarà a participar de la trobada molts anys després de la darrera ocasió.

No serà l'únic gegant d'un centre educatiu de Mollet que ho farà, sinó que el Lorqui, de l'Escola Federico García Lorca, s'estrenarà en una trobada gegantera de Sant Vicenç.

Diumenge a les 10 h serà la plantada de gegants a Prat de la Riba i d'11.30 h a 12.30 h tindrà lloc la cercavila. En acabar, serà el torn per als balls de les colles participants. Enguany, les convidades venen de Sant Quirze del Vallès, la Llagosta, Cornellà de Llobregat i Castelldefels.

La Marinette se'n va de festa

Amb la voluntat de reivindicar la Marinette, i perquè tingui un espai protagonista com el Vicenç ja en té a l'espectacle de foc, la colla farà aquest divendres a partir de les 18.30 h i des de Prat de la Riba la tercera edició de La Marinette se'n va de festa. Es tracta d'una cercavila nocturna "diferent de les habituals i en un context més desenfadat", explica el president geganter, Pau Garcia.  

Edicions locals