Neus Ballús i Castellers de Mollet, grans triomfadors de la festa de Ràdio Mollet

La cineasta va rebre el Micròfon de l'Any, mentre que la Notícia de l'Any va ser per a l'entitat

Cultura

Neus Ballús i Castellers de Mollet, grans triomfadors de la festa de Ràdio Mollet
Neus Ballús i Castellers de Mollet, grans triomfadors de la festa de Ràdio Mollet | Aj. Mollet

Ràdio Mollet va lliurar diumenge el premi al Micròfon de l'Any a la cineasta molletana Neus Ballús i el de la Notícia de l'Any a la Colla Castellera. Es tracta dels premis més destacats que atorgava l’emissora municipal amb motiu del seu 42è aniversari i coincidint amb Sant Vicenç, el patró de la ciutat.

La directora, guionista i productora de cinema molletana Neus Ballús va estar distingida amb el Micròfon de l’Any després que durant la gala de l’any passat dels Premis Gaudí guanyés els premis a millor pel·lícula i millor direcció pel film Sis dies corrents.

Durant la Festa, Ballús assegurava que, en saber que rebria aquest premi, el primer que va pensar va ser en els seus avis Mateu i Rosa: “Fa 60 anys van venir a Mollet des d’un poblet de Terol buscant una vida millor en un lloc on no coneixien ningú i, ara, a mi, em donen el micròfon de l’any. Sens dubte n’estarien molt orgullosos”.

Pel que fa a la Notícia de l’Any, per a l’esdeveniment més noticiable de 2022, en aquesta edició ha recaigut als Castellers de Mollet després que l’any passat fessin la millor actuació de la seva història descarregant un 5 de 7, un 3 de 7 amb agulla i un 4 de 7 amb agulla.

Segons l’expresident de l’entitat Ciscu Carvajal, “l’any 2022 ha estat fabulós i hem superat tots els entrebancs que com a tothom ens va comportar la pandèmia. Per això vull agrair a tota la gent que forma part de la Colla i a la ciutat de Mollet en general per la seva implicació amb aquesta entitat, ja que, com a exemple, en un any hem sumat cent socis nous”.

La resta de mencions de la Festa de la Ràdio

També com és tradicional, durant la Festa de la Ràdio, s’han atorgat un seguit de mencions especials a diferents persones i/o entitats de la ciutat per la seva trajectòria o per haver assolit una fita concreta.

En concret, els premiats han estat la família Aliguer per promoure el primer Premi de Poesia Joan Aliguer, l’Associació Cultural 7 Plomes pel seu 30è aniversari, l’Esplai Tuareg pel seu 50è aniversari i l’equip femení sènior del Club d’Hoquei Mollet després d’assolir l’ascens a la Primera Nacional Catalana.

Per últim, l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, va “felicitar a tots els guanyadors i guanyadores, a totes les persones i entitats, per aquest merescut reconeixement que la nostra emissora municipal ha decidit donar-vos. Uns reconeixements que posen de manifest l’orgull de Mollet per la tasca que realitzen aquells molletans i molletanes i aquelles entitats i associacions que fan que la nostra ciutat transcendeixi més enllà de les nostres fronteres”.

Edicions locals