Maru Godas: 'M'agradaria que, en veure L'Aparador, la gent volgués anar a la Casa del Pintor'

L'artista urban sketcher Maru Godas inaugurava dijous a L'Aparador el seu diàleg amb l'Abelló, 'Els quaderns de la casa'

Cultura

Maru Godas: 'M'agradaria que, en veure L'Aparador, la gent volgués anar a la Casa del Pintor'
Maru Godas: 'M'agradaria que, en veure L'Aparador, la gent volgués anar a la Casa del Pintor'

Dijous de la setmana passada s'inaugurava una nova proposta del cicle Diàlegs amb l'Abelló, de L'Aparador del Museu, anomenada Els quaderns de la casa. L'urban sketching de l'artista barcelonina Maru Godas pren el relleu de la literatura del granollerí Esteve Plantada que protagonitzava la darrera exposició del cicle.

La de Godas ha estat una doble proposta. D'una banda, amb uns quaderns on hi ha dibuixat allò que ha anat trobant a la Casa del Pintor. Si la principal característica de l'urban sketching és el fet de dibuixar in situ, tot plegat queda reflectit en aquests volums.

D'altra banda, la Maru Godas ha aportat la seva interpretació de la llar del Joan Abelló amb el gran tríptic que llueix a L'Aparador i que ha donat al Museu. Amb les notes que anava prenent en les seves visites, ha il·lustrat allò que més li cridava l'atenció. En aquest tríptic, l'artista ha intentat "transmetre aquest univers colorista i molt divertit de l'Abelló". Sobre el pintor molletà, Godas també considerava que devia ser molt sociable i amè: "L'han retratat moltíssims artistes. Els sketchers també ens dibuixem, però això t'ho fas entre col·legues; així que penso que l'Abelló seria un tio divertit i molt amic dels seus amics".

Per a la Maru Godas aquest projecte ha estat un "petit viatge" que l'ha dut a conèixer més enllà de l'artista: "He conegut aquesta cosa més personal de l'Abelló, aquest univers d'estima per la col·lecció i per l'art".

En la inauguració de la mostra, Godas també encomanava a visitar la Casa del Pintor: "M'agradaria que la gent, quan veiés L'Aparador, volgués anar a la casa a dibuixar o s'interessés més en l'obra de l'Abelló".

Sobre l'exposició , la regidora de Cultura, Mercè Pérez, destacava que és "optimista i alegre" i, en la línia de l'artista, convidava la ciutadania en encuriosir-se més pel museu i per l'Abelló: "Es tracta de cridar l'atenció i reivindicar la figura del Joan Abelló; cridar l'atenció perquè la gent prengui curiositat i vingui a veure què s'hi troba a dins". 

Edicions locals