Militants i càrrecs del PDeCAT impulsen la llista Junts per Mollet

El partit serà d'àmbit local i assegura que no estarà sota el paraigua de cap formació a nivell nacional

Política

Càrrecs i militants vinculats al PDeCAT, entre els quals l'actual regidor Joan Daví, l'exregidor Jordi Talarn i el president del partit a Mollet, Albert Parés, han impulsat la creació de la candidatura Junts per Mollet per concórrer a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig.

Tot i la vinculació dels promotors a l'òrbita exconvergent, la formació –que s'autoproclama de centre– ha estat registrada com a partit polític de caràcter local i no anirà sota el paraigua de cap altra formació de nivell nacional. "Som un partit estrictament local i independent, sense dependències amb partits polítics d'àmbit nacional o estatal", assegura Talarn. En aquest sentit, afegeix que com a partit local prioritzen el treball pel municipi i estarien disposats a "treballar amb altres partits i administracions, independentment de les seves idees polítiques o ideològiques, per buscar solucions que beneficiïn a tota la ciutadania".

El conflicte del nom

El nou partit aprofita la denominació del grup municipal a l'Ajuntament, actualment representat pel regidor Joan Daví, que es va presentar a les eleccions del 2019 sota les sigles del PDeCAT, però amb la marca Junts per Mollet. L'ús d'aquest nom ja va portar cua el 2019, quan el PSC va inscriure'l al registre de partits polítics del Ministeri de l'Interior. Els socialistes defensaven que Junts per Mollet era el nom d'una plataforma ciutadana vinculada al PSC feia anys i el van registrar com a partit polític per evitar que el PDeCAT el pogués fer servir als comicis locals. Amb tot, el PDeCAT ja havia registrat prèviament (el 2018) el nom a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques com a marca comercial, fet que els va permetre fer-ne ús. Ara, i després d'una llarga negociació amb els socialistes, els exconvergents s'han quedat amb el registre del partit polític d'àmbit municipal, on consta Jordi Talarn com a president.

L'espai postconvergent, dividit

Amb aquesta candidatura, seran dues les llistes que es presentaran a Mollet provinents de l'antiga convergència i de les seves posteriors derivades. D'una banda, Junts per Catalunya –formalitzat a Mollet l'abril de 2021 i amb Carme Olaria com a cap de llista– i de l'altra, Junts per Mollet.

Pel que fa al conflicte entre el PDeCAT i el partit de Puigdemont per l'ús del nom de Junts, que ha arribat als jutjats a nivell nacional, Talarn assegura que a Mollet el seu grup té blindada la denominació, ja que "el nom de Junts per Mollet està registrat abans que aparegués Junts per Catalunya a Mollet", afirma.

Edicions locals