AMAM i Abacus impulsen un mercat d'il·lustració a la rambla

Hi haurà una quinzena d'artistes amb obres exposades i a la venda a la rambla

Cultura

AMAM i Abacus impulsen un mercat d'il·lustració a la rambla
AMAM i Abacus impulsen un mercat d'il·lustració a la rambla

Dissabte el centre de la ciutat estarà farcit de cultura. Si al parc de les Pruneres hi haurà el Sound Park, la rambla Balmes acollirà la primera edició de l'Il·lustra'm. Es tracta d'un mercat d'il·lustració, organitzat per l'Associació de Música i Art de Mollet (AMAM) i que compta amb la col·laboració de SomMollet, Abacus i l'Ajuntament de Mollet.

A la rambla s'hi ubicaran al llarg del dia una quinzena d'il·lustradors i il·lustradores, que exposaran obres pròpies, que estaran a la venda. Concretament serà de 9.30 h a 20.30 h.

Les artistes que hi participaran són la majoria de Mollet o de la comarca i es tracta concretament de: @lauzumi.tattoo, @electriknipples, @drasan_art, @ros.mencia, @lalopezdibuja, @skip_o_neil, @anna.bannanass, @harrypatos, @locrart, @azzaiv, @disasapphire, @__pokio__, @annastortiz, @eca.saur, @edmond_bc i @enlamiraurbana.

Pel que fa al vincle amb Abacus, el director de la botiga molletana, Daniel Laborda, explica que va sorgir arran de la necessitat de l'entitat de disposar d'algunes carpes. "Ens en van demanar tres o quatre i acabarem posant quinze carpes". A banda d'aquest suport més logístic, Abacus instal·larà un estand a la rambla, davant de la botiga, amb una mostra de productes relacionats amb la il·lustració i un punt de venda. A més, oferiran dos tallers per a infants: iniciació a tècniques d'aquarel·la, a partir de les 12 h, per a majors de 5 anys; i taller creatiu de dibuix, a les 18 h, a partir dels 7 anys.

Suport al producte local

El president d'AMAM, Luis Vaquero, creu fermament que cal donar suport a iniciatives culturals com la que proposen. Primer de tot, lamenta que davant del sector cultural hi ha un gran problema: "Hi ha un tipus d'artista que ho peta, i un tipus d'artista a qui no coneix ningú. I molta gent pensa que només és digne de pagar o veure aquells artistes a qui el gran públic ja li ha donat like". Alhora, critica que "no molta gent aposta pels nous talents" ni per aquells que, tot i dedicar-s'hi professionalment, no tenen una multitud de seguidors ni fama al darrere.

Per a Vaquero, és "important confiar en els productes locals" i l'Il·lustra'm és una gran oportunitat de conèixer il·lustradors probablement desconeguts, dels quals assegura que, per una qüestió de probabilitat, "segur que n'hi ha que triomfaran".

Estrènyer llaços amb les entitats

L'Il·lustra'm no és l'únic projecte que Abacus i AMAM duran a terme. "Tenim diferents projectes parlats de cara als pròxims mesos amb AMAM, però també amb altres entitats de Mollet", avança en Daniel Laborda, qui destaca que Abacus ha de ser "partícip en tots els esdeveniments culturals de Mollet" i remarca que en tenen la voluntat.

Edicions locals