La Cursa de Sant Vicenç omplirà els carrers un any més

El Club Atlètic espera superar la barrera dels 1.000 inscrits per primer cop després de la pandèmia

Esports

La Cursa de Sant Vicenç celebra la seva 24a edició aquest diumenge
La Cursa de Sant Vicenç celebra la seva 24a edició aquest diumenge | CA Mollet

El Club Atlètic Mollet torna a viure aquest diumenge una de les seves cites més importants de l'any. La Cursa de Sant Vicenç portarà l'atletisme a la ciutat un cop més amb totes les seves característiques habituals. La d'aquest 2023 és la 24a edició de la Cursa Popular de Sant Vicenç, que també serà el 13è Memorial Jordi Solè i Tura i la 4a Cursa Cossos de Seguretat Pública IPA Vallès Oriental.

Com és habitual, la prova presenta dos recorreguts, un de 5 quilòmetres i un de 10. Tots dos tindran el mateix punt de sortida i d'arribada, començant a l'avinguda del Parc a les 10.30 h i acabant a les pistes d'atletisme Pedra Salvadora. Les dues versions començaran amb el mateix recorregut passant per carrers com l'avinguda Jaume I o l'avinguda Llibertat. Un cop arribats a la ronda dels Pinetons, se separaran els dos recorreguts, amb el llarg endinsant-se a la zona rural de Gallecs i el curt seguint per la ciutat i anant cap a la meta. Les dues versions acabaran arribant a les pistes d'atletisme, en el cas del recorregut de 10 km després d'haver recorregut tot l'espai natural de Gallecs.

La cursa comptarà amb sis categories, cinc definides segons l'edat i una sisena pels cossos de seguretat pública. Els premis d'aquesta edició seran pels tres primers classificats masculins i femenins de la versió de 5 km i pels tres primers de cada categoria en el cas de la de 10 km. També tindran premis més especials els primers corredors de la classificació general, tant masculina com femenina.

Objectiu 1.000 corredors

A falta de només un dia per la prova, la Cursa de Sant Vicenç ja compta amb 900 inscrits, una xifra superior a l'any passat. El Club Atlètic no podrà arribar al màxim de 1.200 participants establert, explica el seu president Marcos Venteo, però si creuen que poden arribar a superar el miler: "Sempre tenim inscripcions d'última hora. Potser arribem".

La prova atlètica no supera el llindar dels 1.000 participants des d'abans de la pandèmia, atès que el 2022 es va quedar a les portes amb uns 800 inscrits. Per això, aquest any els organitzadors confien a superar aquesta xifra i tornar a nivells d'inscripció d'abans de la COVID. Els atletes que vulguin participar i encara no ho hagin fet poden apuntar-se dissabte a les pistes d'atletisme o diumenge fins una hora abans de la cursa per un preu de 17 €.

A més dels inscrits, la cursa també recuperarà tots els serveis que s'ofereixen als corredors, després que l'any passat no se'n poguessin oferir alguns. Tots els participants rebran els clàssics obsequis la samarreta de la cursa, a més d'entrar a diversos sortejos de material esportiu i altres premis.

Els voluntaris tornen a ser imprescindibles

La 24a edició de la Cursa de Sant Vicenç comptarà amb entre 50 i 100 voluntaris que faran possible la seva celebració. El tall de carrers, els avituallaments o els serveis a l'arribada són algunes de les tasques que porten a terme els voluntaris i que porten preparant durant tota la setmana amb el Club Atlètic.

Edicions locals