Entren en funcionament dos nous radars de tram a la C-59

El límit màxim de velocitat permès en tot el tram controlat a Palau-solità i Plegamans és de 90 km/h

Societat

Entren en funcionament dos nous radars de tram a la C-59
Entren en funcionament dos nous radars de tram a la C-59

El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en funcionament a partir de dilluns que ve, 30 de gener, dos nous radars de tram a la C-59 a Palau-solità i Plegamans, un en cada sentit de la circulació, amb l’objectiu de reduir-ne la velocitat excessiva, així com la sinistralitat viària.

En concret, es posaran en marxa dos radars de tram entre els punts quilomètrics 8,760 i 4,905 de la C-59 que controlaran la velocitat al llarg de 3,855 km de longitud, en ambdós sentits. El límit màxim de velocitat permès en tot el tram controlat és de 90 km/h. Amb l’entrada en funcionament d’aquests radars de tram quedarà inhabilitat el cinemòmetre fix de punt que hi havia en aquesta ubicació. En els darrers cinc anys, des del 2018, en el tram afectat s’han registrat 22 accidents amb víctimes, de les quals 2 han estat mortals.

Funcionament dels radars de tram

Aquest sistema de control de la velocitat mitjana funciona a través d’un equipament de reconeixement de matrícules situat a l’inici i al final del tram controlat, el qual mesura el temps de recorregut i en calcula la velocitat mitjana per determinar si s’ha superat el límit màxim de velocitat permès. Aquests cinemòmetres tenen l’objectiu de prolongar l'efecte de la reducció de velocitat durant diversos quilòmetres per fer un espai viari segur.

Amb aquesta ampliació de la xarxa viària catalana equipada amb dispositius de control de velocitat, ja són 202,12 els quilòmetres de la xarxa viària catalana controlats per aquest sistema de velocitat mitjana. Amb aquests nous dispositius, el conjunt de la xarxa viària catalana ja té 40 radars d’aquest tipus instal·lats.

La velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària. A Catalunya, l’any 2022 la velocitat excessiva o inadequada va intervenir com a causa en el 11,9% dels accidents amb víctimes en vies interurbanes, la mateixa xifra que es va registrar el 2019.

Edicions locals