Els treballadors d'Amazon a Martorelles inicien dimecres una aturada indefinida

Els empleats de la planta de la multinacional nord-americana esperen que la vaga canviï el rumb de les negociacions

Economia

Els treballadors d'Amazon a Martorelles inicien dimecres una aturada indefinida
Els treballadors d'Amazon a Martorelles inicien dimecres una aturada indefinida | ACN / Miquel Vera

Redacció / ACN

Els treballadors del centre de Martorelles que Amazon vol tancar i traslladar van celebrar dissabte una assemblea per escalfar motors de cara a la vaga que començaran el dimecres vinent. Segons va explicar la presidenta del comitè d'empresa del centre, Esther Rodríguez, les propostes aportades fins ara per la direcció han sigut "ridícules". "Esperem que se centrin i vegin que anem tots a una i comencin a negociar de debò", va declarar un cop acabada la segona reunió de treballadors celebrada al pavelló de Martorelles.

Tal com va reconèixer Rodríguez, el tancament del centre és "irreversible", però la plantilla i els sindicats esperen treure'n tot el que puguin. "L'acomiadament és lliure, però no gratuït", va alertar. Segons la dirigent sindical d'UGT, la plantilla està "animada" i ha preparat una agenda de mobilitzacions a les instal·lacions de Martorelles. Tanmateix, ha promès que la vaga que comença l'1 de febrer serà "indefinida fins al final de la negociació".

Els treballadors d'aquest centre logístic que dona feina 745 persones van registrar al gener una vaga que, inicialment, aturarà l'empresa fins al 17 de febrer. La decisió arriba en plenes negociacions amb el gegant nord-americà, que va anunciar fa dues setmanes que tancaria les instal·lacions per traslladar-ne l'activitat a Saragossa. Que la vaga es registri per disset dies no implica que s'acabi duent a terme tot el període, i tampoc que es pugui allargar més temps.

Tot i que la multinacional de comerç electrònic va prometre que garantiria els 745 llocs de treball amb recol·locacions, els sindicats han criticat durament la mesura, que consideren un "ERO encobert" i un tancament sense marxa enrere.

Prèvia a aquesta assemblea dels treballadors, la segona que organitzen en dues setmanes, divendres els representants de la plantilla es van tornar a reunir al Celler de Carrencà amb l'Ajuntament de Martorelles i el Departament de Treball. En aquesta ocasió també van ser-hi presents els representants d'altres municipis amb més afectats pel tancament de la planta martorellesenca.

Edicions locals