Un aliat de Hitler, en l'estrena del nou programa cultural de Mollet

L'Arts i Escena del primer quadrimestre de l'any compta amb unes 25 propostes

Cultura

Un aliat de Hitler, en l'estrena del nou programa cultural de Mollet
Un aliat de Hitler, en l'estrena del nou programa cultural de Mollet

Del febrer al maig es podran gaudir a Mollet del Vallès d'unes 25 propostes culturals, programades per l'Ajuntament en el marc de l'Arts i Escena. Hi haurà tota mena d'accions, com música, sarsuela, dansa, cinema, teatre i exposicions. Com és habitual, l'Arts i Escena s'adreça tant a petits com a grans i també compta amb diverses propostes de quilòmetre 0.

L'estrena teatral arribarà aquest dissabte amb l’obra Speer, un muntatge protagonitzat pel reconegut actor Pep Munné. Aquest espectacle que es representarà a les 20 h a Can Gomà gira entorn de l'Albert Speer, qui va passar llargues hores amb Hitler planificant la remodelació de Berlín per una gran megalòpoli que s'havia de rebatejar Germania. De tot plegat en parla amb un historiador funcionari de la RDA, en una conversa de la qual en sortiran reflexions sobre el poder, la barbàrie i la visió i revisió de la història recent.

Speer a banda, dins de les arts escèniques cal destacar la participació de la molletana Núria Guiu, Premi Nacional de Cultura 2022, amb l’espectacle Spiritual Boyfrend, que servirà per commemorar el Dia Internacional de la Dansa. La companyia Príncep Totilau també representarà l’espectacle La Pell Fina, una història divertida interpretada per actors de renom com ara Àngela Cervantes o Biel Duran.

En referència a l’oferta adreçada al públic familiar, destaca l’espectacle musical de la Dàmaris Gelabert, amb La gira dels 25, o la proposta de la Cia. Teatre al Detall amb La Motxilla de l’Ada, Premi de la Crítica 2021 al Millor Espectacle per a Públic Familiar.

En aquesta edició també hi haurà lloc per a la Sarsuela amb La del Soto del Real i per al cinema, amb un cicle gratuït on es projectaran llargmetratges dirigits o interpretats, entre d’altres, per Woody Allen, Tim Burton, Simon Curtis, Owen Wilson o Ethan Hawke

Pel que fa al vessant local, també destaquen les exposicions al Museu Abelló i a La Marineta, la commemoració el 40è aniversari d’Estoc de Veus amb el concert-ball Swing en companyia de l’Orquestra del Baix Montseny o l’estrena del nou espectacle de l’Esbart Dansaire de Mollet del Vallès dirigit per Sergi Roldan, Follia, 7 glops de deliri.

Edicions locals