Comença la vaga indefinida a Towa amb protestes davant l'accés principal de la planta

Els treballadors es concentren des de quarts de 7 h del matí davant la farmacèutica a Martorelles per donar suport a l'aturada

Economia

Comença la vaga indefinida a Towa amb protestes davant l'accés principal de la planta
Comença la vaga indefinida a Towa amb protestes davant l'accés principal de la planta

Els treballadors de la farmacèutica Towa, a Martorelles, es concentren des de quarts de 7 h del matí davant la planta que la multinacional té al polígon de Martorelles per donar suport a la vaga que ha començat aquesta matinada. L'aturada arriba en plena negociació entre el comitè i la direcció de l'empresa per la proposta de la companyia d'aplicar una retallada de sou als treballadors. Unes negociacions que de moment no haurien avançat tal com la plantilla esperava.

"Avui a les 6 h del matí ha començat la vaga indefinida. Això ve precedit per unes propostes de l'empresa que van encaminades a reduir o empitjorar les condicions de la plantilla. Vam començar negociacions el passat dilluns, 23 de gener, tenim màxim fins al dia 7 de febrer per finalitzar negociacions i en funció de com avancin aquestes es podrà desconvocar o no la vaga", apuntava durant la mobilització dels treballadors d'aquest dimarts, Andreu Muñoz, president del comitè d'empresa i secretari general de CCOO a Towa.

Segons Muñoz, tot i que la setmana passada es va fer un "petit avançament" en la negociació, han considerat que no era "suficient", per donar per finalitzada la vaga. Amb tot, el president del comitè ha reconegut que tenen "l'esperança que d'aquí al dia 7 de febrer puguem avançar prou per tornar a la normalitat i assegurar que es respectin les condicions i els drets laborals de la plantilla".

Tot i titllar la primera proposta de Towa de "dura", el president del comitè ha recordat que encara els queden moltes reunions amb l'empresa i que la seva esperança és poder millorar la proposta el "màxim possible".  Així mateix, ha apuntat: "No crec que a l'empresa els hagi fet molta gràcia que comencem la vaga, però és un mecanisme legal que tenen les persones treballadores i així han decidit fer-ho".

Els treballadors, a diferència de les protestes que van tenir lloc durant la setmana passada a la part posterior de la planta, aquest dimarts s'han concentrat davant l'accés principal de la companyia amb botzines, timbals i pancartes on es podia llegir, entre altres lemes: "No a les retallades, són un insult" o "Con Towa a pan i awa". Fins i tot s'ha pogut veure un grup de persones disfressades amb el vestuari i les mascaretes de la popular sèrie de Netflix La Casa de Papel corejant clams com"Manos arriba esto es un atraco".

La concentració no ha provocat incidències remarcables, a banda de barrar el pas a alguns vehicles que volien accedir a les instal·lacions de la farmacèutica, els quals ho han pogut fer de forma escalonada, després d'esperar una estona. També han instal·lat una carpa i han fet un petit foc amb llenya i un barril.

Aquest primer dia de vaga la plantilla també ha rebut el suport de diversos dirigents polítics de l'entorn, entre els quals els alcaldes de Martorelles, Marc Candela; de Mollet, Mireia Dionisio i de Montornès, Jose Montero. També hi han estat presents diversos representants dels Comuns de la comarca, entre ells, el vicepresident segon i conseller delegat de l'Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Vallès Oriental i regidor de Montmeló, Jordi Manils i la candidata a l'alcaldia de Mollet en Comú, Marina Escribano.

Edicions locals